Alex Albon

Havnet i respirator

Operasjonen ble svært dramatisk for Formel 1-stjerna.

DRAMATIKK: Formel 1-fører Alex Albon avbildet på Monza denne helga. Foto: NTB
DRAMATIKK: Formel 1-fører Alex Albon avbildet på Monza denne helga. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Formel 1-fører Alex Albon (26) måtte trekke seg fra helgens Italias Grand Prix på Monza. Blindtarmoperasjonen han måtte gjennom endte svært dramatisk.

Det er Williams-teamet som mandag opplyser om komplikasjonene som oppsto i etterkant av inngrepet. Albon ble rammet av akutte pustevansker.

Situasjonen skal ha oppstått som følge av komplikasjoner knyttet til narkosen. Williams omtaler det inntrufne som en «kjent, men uvanlig komplikasjon».

OOPS: Formel 1-sjåfør Daniel Ricciardo gikk på en aldri så liten språkblemme under et intervju med italiensk TV. Video: TV8 Italia / Storyblocks. Foto: Scanpix Vis mer

Videre heter det at Albon umiddelbart ble «intubert på nytt og overført til intensivavdelingen». Der ble han koblet på en respirator.

Søndag skal 26-åringen igjen ha pustet uten støtte fra kunstig åndedrett. Williams opplyser at Formel 1-føreren fortsatt oppholder seg på sykehuset, men at han ventes å bli utskrevet tirsdag.

«Alex' fulle fokus er på restitusjon og forberedelser foran Singapores Grand Prix seinere denne måneden,» skriver teamet.

Albon deltok på fredagstreningen på Monza-banen i Italia, men lørdag skal han ha følt seg uvel. Det førte til en hasteinnleggelse på sykehus.

Nyck de Vries fikk jobben som reservesjåfør da Albon måtte kaste inn håndkleet på kort varsel. Han imponerte og tok to poeng ved å bli nummer ni i sin Formel 1-debut.

Max Verstappen vant helgens VM-runde i Italia og tok med det sin femte strake seier.

Nederlenderen styrer mot en ny sikker VM-tittel, etter å ha vært overlegen hele sesongen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer