HØYEST LØNNINGER: Manchester United utbetalte mest i spillerlønninger av Premier League-lagene i fjor, og derfor anses det kanskje som dårlig butikk at de havnet på en skuffende sjuendeplass. I år styrer de derimot mot en topp fire-plassering. Foto: AP Photo/Jon Super
HØYEST LØNNINGER: Manchester United utbetalte mest i spillerlønninger av Premier League-lagene i fjor, og derfor anses det kanskje som dårlig butikk at de havnet på en skuffende sjuendeplass. I år styrer de derimot mot en topp fire-plassering. Foto: AP Photo/Jon SuperVis mer

Havnet på sjuendeplass. Utbetalte likevel mest i spillerlønninger i fjor

Mens Southampton fikk mest valuta for pengene.

(Dagbladet): Manchester United havnet på en skuffende sjuendeplass i fjorårssesongen, den første etter at Alex Ferguson ga seg som manager etter 27 suksessfulle år i managersetet. Dermed kvalifiserte klubben seg heller ikke til Champions League.

- Det er skuffende å være så langt bak, det er det. Men alle vet at dette er en jobb som det kommer til å ta tid før vi får det slik vi vil ha det, erkjente daværende manager David Moyes en snau måned før det ble kjent at han fikk sparken.

Dermed anses det kanskje som et dårlig utbytte at Manchester United skiltet med høyest spillerlønninger i fjor - og har gått forbi både Manchester City og Chelsea. Klubben utbetalte drøyt 2,5 milliarder kroner i lønninger i fjor ifølge The Independent.

Det er eksempelvis ti ganger det Burnley betalte sine spillere.

Southampton vinnerne Men i nå begynner det å nærme seg rimelig sikkert at Manchester United klatrer til en topp fire-plassering i år, og dermed er de fire lagene som scorer høyest på lønningstabellen også de lagene som er innen de topp fire på Premier League-tabellen.

Det var Southampton som i fjor fikk mest valuta for pengene. Overraskelseslaget havnet på en femteplass i fjorårssesongen, og er rangert så langt nede som nummer 16 på lønnstabellen. De utbetalte 650 millioner i spillerlønninger i fjor.

- Det har vært langt, langt i overkant av det noen kunne forvente. Det har vært fantastisk, sa tidligere Southampton-spiller Egil Østenstad til Dagbladet i november, da Southampton hadde en pangstart på sesongen og luktet på ny på en topplassering.

Den klubben som scorer høyest i motsatt ende er QPR. London-klubben utbetalte i underkant av 900 millioner kroner i spillerlønninger i fjorårets sesong, da de rykket opp fra Championship. Det gjør at de er nummer åtte på lønningstabellen, mens de for tiden ligger nest nederst (19. plass) i Permier League. I tillegg var lønningene til sammen omtrent det doble av hva klubben tjente i fjor.

Lønningstabellen (i britiske pund): 1. Manchester United: 215,8 millioner
2. Manchester City: 205 millioner
3. Chelsea: 192,7 millioner
4. Arsenal: 166,4 millioner
5. Liverpool: 144 millioner
6. Tottenham: 100,4 millioner
7. Newcastle: 78,3 millioner
8. QPR: 75,3 millioner
9. Sunderland: 69,5 millioner
10. Everton: 69,3 millioner
10. Aston Villa: 69,3 millioner
12. West Brom: 65,4 millioner
13. West Ham: 63,9 millioner
14. Swansea: 62,3 millioner
15. Stoke: 60,6 millioner
16. Southampton: 55,2 millioner
17. Crystal Palace: 45,7 millioner
18. Hull: 43,3 millioner
19. Leicester: 36,3 millioner
20. Burnley: 21,5 millioner
Kilde: The Independent