Jakob Ingebrigtsen inne blant de 30 beste løpene gjennom tidene på 1500 meter

Havnet på tvilsom liste

Fantastisk moro at Jakob Ingebrigtsen er blitt så god før dagens nye rekordforsøk på 1500 meter. Men statistikken over verdens tretti beste løp på denne distansen, er nitrist lesning.

KJEMPER MOT SUSPEKTE TIDER: Etter å ha satt Europarekord på 1500 meter, er det bare to ærlige løpere som har vært raskere enn Jakob Ingebrigtsen på distansen fra 2005; året da det ble mulig for friidretten å etterprøve de enkelte resultatene.
KJEMPER MOT SUSPEKTE TIDER: Etter å ha satt Europarekord på 1500 meter, er det bare to ærlige løpere som har vært raskere enn Jakob Ingebrigtsen på distansen fra 2005; året da det ble mulig for friidretten å etterprøve de enkelte resultatene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET er bare noen måneder siden den alltid entusiastiske friidrettslederen Svein Arne Hansen døde. Som gammel sjef for Bislett-stevnet, var han i årevis nær venn med den britiske mellomdistanse-legenden Sebastian Coe.

- Jeg kom til Oslo i 1979 som en fattig student og ganske så ukjent friidrettsutøver. Likevel tok Svein Arne imot meg som jeg var en olympier og en stjerne, fortalte Coe i begravelsen om det første møtet med en av Norges viktigste internasjonale idrettsledere.

Sammen forandret de friidretten. Helt til Hansen plutselig ble stoppet av et hjerneslag i våres, satt de to i sportens viktigste posisjoner. Nordmannen var regional leder for en renere europeisk friidrett i klar framgang, mens toppsjefen Coe styrte en flott global forandring:

  • Friidretten skulle bli ærlig igjen.

I en nesten tvers igjennom møkkete sport, er ikke den endringen gjort på noen år.

Og det får fenomenale Jakob Ingebrigtsen svi for nå, idet han i kveld i Ostrava på nytt prøver seg mot gamle fantomtider på favorittdistansen 1500 meter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer