NÅDELØS: David Haye kunne juble over seieren mot John Ruiz. Foto: Scanpix/AP/Tim Hales
NÅDELØS: David Haye kunne juble over seieren mot John Ruiz. Foto: Scanpix/AP/Tim HalesVis mer

Haye knuste sjanseløs Ruiz

Nå vender briten blikket mot Klitsjko-brødrene.

|||

David Haye stoppet John Ruiz i niende runde og kom seg helskinnet gjennom sitt første tittelforsvar i tungvekt i World Boxing Association (WBA).

Nå vender briten blikket mot Klitsjko-brødrene. Håpet hans er at den imponerende, og til dels brutale seieren, over amerikanske John Ruiz skal gi ham sjansen til å møte en av Klitsjko-brødrene, slik at han kan få samlet alle VM-titlene i tungvekt.

Ruiz var sjanseløs mot Haye som vant VM-tittelen etter en poengseier over russeren Nikolaj Valujev i fjor høst. Allerede i den første runden var Ruiz nede to ganger. Han fikk også kjenne på kanvasen i den femte- og sjette runden før folkene i ringhjørnet hans kastet inn håndkleet i den niende. Da var kampen utviklet seg til å bli rått parti.

20.000 tilskuere var elleville etter at David Haye hadde sikret tittelen. Forrige gang en brite bokset om tungvektstittelen på hjemmebare var det Lennox Lewis som var i aksjon.

- Kom med dem

- Nå er det bare å komme med Klitsjko-brødrene, for jeg håper at denne seieren virkelig har bevist at jeg kan slå hvem som helst, og at jeg naturlig hører hjemme i toppen.

- Treffer jeg en av Klitsjko-brødrene med de samme slagene som traff Ruiz, ja, da går de garantert ned de også, skrøt Haye etter seieren natt til søndag.

Vitalij Klitsjko holder VM-tittelen i tungvekt i World Boxing Council (WBC), mens Vladimir er mester i International Boxing Federation (IBF), World Boxing Organisation (WBO) og International Boxing Organisation (IBO)

Ruiz hadde håpet at han skulle ta skrittet opp i superklassen blant amerikanske tungvektere etter kampen mot Haye. en seier ville ha gjort ham til verdensmester for tredje gang, akkurat som Muhammad Ali og Evander Holyfield, men det ble med drømmen.

Ruiz gikk sitt andre knockoutnederlag i løpet av karrieren som har vart i 18 år.

Ny Valujev-kamp?

Da David Haye ble verdensmester etter seieren over 2,13 meter høye Valujev måtte han inngå en kontrakt om returkamp, men nå sier briten at han ikke er særlig tent på kanskje å møte den russiske kjempen igjen.

Han var høyt oppe etter seieren over Ruiz som uten tvil er den største og mest tilfredsstillende seieren han noensinne har vunnet i karrieren sin til nå. Derfor snakket han bare om Klitsjko-brødrene etter kampen, og om muligheten for å samle alle VM-titlene i tungvekt på en hånd. Det er noen år siden sist en bokser regjerte ubestridt i tungvektsklassen.

- Jeg vil samle alle titlene, og det er oppgaven min å bokse de beste kampene, sa Haye etter seieren over Ruiz.

- Dersom jeg får muligheten til å velge, ønsker jeg ikke at min neste kamp skal gå mot Valujev. Derfor får jeg ta noen dager fri nå, og så får jeg snakke med dem som er med og bestemmer dette, sa David Haye.

- Det er i alle fall ingen tvil om at jeg er mye mer tilfreds med denne seieren enn jeg med seieren over Valujev, for denne kampen gikk jo på hjemmebane for meg, sa briten.

(NTB)