Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Haye tok beltet fra gigantiske Valujev

Ble verdensmester i tungvekt i Tyskland.

STOR FORSKJELL: WBA-mester Nikolai Valujev veier nesten 50 kilo mer enn 23 centimeter lavere David Haye fra Storbritannia.Foto: SCANPIX/ REUTERS/Johannes Eisele
STOR FORSKJELL: WBA-mester Nikolai Valujev veier nesten 50 kilo mer enn 23 centimeter lavere David Haye fra Storbritannia.Foto: SCANPIX/ REUTERS/Johannes Eisele Vis mer

||| (Dagbladet.no): I kveld møttes endelig Nikolai Valujev og David Haye til kamp om WBA-tittelen i tungvektsboksing.

Opptakten har vært småbråkete, men det ble aldri noe fyrverkeri det boksesupporterne i Nürnberg fikk servert. En jevn og småkjedelig kamp skilte lite, og lenge så det ut til å gå som det pleier i slike tilfeller - med seier til den regjerende mester.

Men i siste runde slo David Haye til med to sterke venstrehooker. Et par slag som fikk russeren ut av balanse. Og da dommernes stemmer ble talt opp, gikk de hårfint i britens favør. En dommer hadde bokserne likt, to dommere hadde knapp seier til Haye.

- Jeg slo ham veldig hardt, men først i siste runde så det ut til å skade ham. Dette betyr alt for meg. Jeg visste at jeg var den beste tungvektsbokseren i verden, sier briten.

- Jeg skadet hånda allerede i andre eller tredje runde, og måtte bruke venstra etter det. Jeg skjønte at jeg måtte bokse smart. I kveld skal det festes, sier Haye.

Jevnt
Valujev gikk hardt til verks mot en aktiv Haye. Russeren kontrollerte fra midt i ringen, mens Haye forsøkte å bevege seg unna de russiske kanonslagene.

Mens Valujev slet med å treffe i åpningen, var briten heldigere, blant annet med en høyre seint i andre runde.

Men fjerde runde var den første som ganske tydelig gikk i Valujevs favør. Russeren presset Haye, og våknet i denne runden. Sånn fortsatte det, jevnt, men uten de store utslagene. Haye jobbet hardt for å unngå skade.

Ikke før i tolvte og siste runde risikerte David Haye nok til å få inn et klokkereint treff med venstrehooken, som synlig fikk Valujev ut av balanse. Og det holdt altså.

Hets
Haye har prøvd å skru opp temperaturen før gigantmøtet i flere uker, og har jobbet hardt for å tirre på seg sin enorme russiske motstander.

Briten kalte blant annet Valujev en sirkusfreak og et mammutmenneske, og mente russeren luktet vondt. Han har også fortalt at han har ladet opp til kampen med å se på gamle monsterfilmer.

Den fysiske forskjellen på de to er stor. Valujev veier nesten 50 kilo mer enn Haye, den nest største vektdifferansen i tungvektshistorien. Valujev har heller aldri vært i kanvasen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media