Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Hayemaker» knocket erkerivalen ut i femte runde

Chisora sjanseløs i hatoppgjøret på Upton Park.

SATTE SKAPET PÅ PLASS: Etter at truslene hadde haglet fra begge leirer siden de havnet i slåsskamp i februar, bestemte David Haye (t.h.) og Dereck Chisora seg får å bilegge striden i ringen. Det kom Haye best ut av.Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB scanpix
SATTE SKAPET PÅ PLASS: Etter at truslene hadde haglet fra begge leirer siden de havnet i slåsskamp i februar, bestemte David Haye (t.h.) og Dereck Chisora seg får å bilegge striden i ringen. Det kom Haye best ut av.Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): De britiske tungvektsbokserne Dereck Chisora og David Haye havnet i  vill slåsskamp under en pressekonferanse rett etter at Chisora hadde tapt en kamp mot ukrainske Viltalij Klitsjko i februar.

Etter kampen på bare nevene, truet Chisora med å skyte Haye.

Chisora ble utestengt fra all boksing etter skandalen i vinter - og det internasjonale bokseforbundet karakteriserte oppførsel på pressekonferansen for å være «blant den verste noensinne av en profesjonell bokser».

Likevel sørget et smutthull i lovverket for at de to kamphanene kunne bilegge striden slik den burde bilegges: I bokseringen.

På luxembourgs lisens møtte Chisora en Haye tilbake fra boksepensjonistenes rekker et utendørs oppgjør på West Hams hjemmebane Upton Park.

Haye la nemlig egentlig opp etter tapet mot Vladimir Klitsjko i fjor sommer, men sa seg villig til å ta på seg hanskene igjen mot sin britiske rival.

Og det var «The Hayemaker» som virket best forberedt foran 40 000 tilskuere i regnværet i Øst-London. 31-åringen viste seg tidlig som en teknisk bedre bokser og tok kommandoen fra start, og vant minst tre av de fire første rundene før han lokket Chisora virkelig ut på glattisen i den femte.

20 sekunder gjensto da en rystet Chisora traff kanvasen for første gang, og han hadde ikke mer enn kommet seg på beina før det smalt fra Haye igjen. Motstanderen klarte riktignok å komme seg på beina innen ringdommeren hadde talt til ti, men var i en slik forfatning at kamplederen valgte å avbryte kampen.

Dermed vant Haye det som på forhånd var titulert som et hatoppgjør av de sjeldne, men det var bare fred og fordragelighet å spore mellom de to da det hele var over, og før Haye ble hyllet som velfortjent vinner, fikk han en god klem av en ikke alt for slagen Chisora.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media