Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chelsea slo Manchester United i FA-cupfinalen

Hazard fikset den perfekte avskjedsgaven til Conte

Eden Hazard scoret kampens eneste mål da Chelsea tok hjem FA-cupen på bekostning av Manchester United.

  • Chelsea - Manchester United 1-0 (1-0)

Når Eden Hazard er god er også Chelsea gode. Det stemte til de grader i den første omgangen hvor Manchester United, hvor belgieren var stor. Manchester Uniteds forsvarere fikk ikke grep på ballgeniet fra Belgia og det var helt fortjent at det var belgieren som satte inn straffesparket han skapte på egenhånd.

Det ble kampens eneste mål og Chelseas beste spiller siden han kom fra franske Lille i 2012 ble igjen tungen på vektskålen for laget fra Vest-London.

Vi forsøkte å forsvare oss godt. Vi scoret ett mål, det var nok i dag. Om vi ønsker å vinne mange kamper må vi spille bedre, fordi vi spilte kun defensivt. Men vi vant og vi er glade, sa Hazard til BBC.

FA-cuptriumfen var Chelseas åttende. Dermed er de likt med Tottenham som den tredje mest vinnende i cupens historie. Kun Arsenal (13) og Manchester United (12) har flere.

Ferdig i Chelsea

Til tross for en andre omgang hvor det var Manchester United som var det førende laget, forsvarte Chelsea seg godt og Antonio Conte fikk akkurat den avskjedsgaven han ønsket seg fra Chelsea-benken.

I sin trettende cupfinale som trener lyktes det endelig italieneren å ta hjem sitt første cuptrofé.

- Alle spillerne utførte sin del av oppgaven i dag. Vi viste stor laginnsats, vilje og forpliktelse. Spillerne har fortjent dette etter en sesong som ikke har vært enkel for oss. Det har jeg visst at det kom til å bli siden starten av sesongen, sa Conte til TV 3.

Trolig kommer beskjeden om at Conte er ferdig som Chelsea-manager så tidlig som i morgen. Conte forlater dermed Chelsea etter to sesonger, en med ligatittel og en med FA-cuptittel.

Foreløpig er det ikke klart hvor Conte skulle ende opp, eller hvem Chelsea har utpekt som etterfølger.

- Jeg er vant til spekulasjoner rundt min rolle. Vi vet alle at jobben ikke er enkel. Samtidig synes jeg det ikke er rett at det siden den første runde har vært spekulasjoner, fordi det skaper ustabilitet for spillerne. Jeg er glad for spillerne og fansen at vi har tatt dette troféet, sier Conte.

Det er ikke bare Hazard av Chelsea-spillerne som skal ha skryt for prestasjonen sin. Thibaut Courtois har levert en mer ujevn sesong enn hva han har for vane, men mot Manchester United viste den lange målvakten hva han er god for.

26-åringen dominerte eget felt, plukket ned cornere og innlegg, bokset unna skuddforsøk og reddet mesterlig da han ble satt på utfordringer.

Misfornøyd Mourinho

En småskadet Romelu Lukaku gjorde at Mourinho startet med Marcus Rashford, som han kom med krass kritikk av etter ligakampen mot Brighton nylig. Uten stjernespissen manglet de røde djevlene oppspillspunktet og spilleren å sikte de mange innleggene de kom til mot.

Grepet med å starte med Herrera i backlinjen fungerte ikke godt nok i den første omgangen, Hazard skapte likevel det Chelsea skapte.

Innbytterne Lukaku, Martial og Mata klarte ikke å gjøre noen forskjell i det de kom på. Til det forsvarte Chelsea seg for godt.

Jose Mourinho var ikke direkte fornøyd i etterkant av oppgjøret.

- Chelsea hadde ingen skudd på, men scoret ett mål. Det var derfor de vant. Uten Fellaini og uten Lukaku manglet vi en target man mot et lag som forsvarer seg dypt og er vanskelig å score på, sier Mourinho til TV 3.

Mourinho mener han hadde blitt kritisert om laget hadde vunnet på samme måte som Chelsea spilte.

- Jeg kan bare tenke hva dere hadde sagt om laget mitt spilte på denne måten og vant her i kveld. Jeg mener at det å vinne er definisjonen av underholdning, fortsatte Mourinho.

Etter å ha sikret seg tre troféer (Community Shield, ligacup og Europa League) i sin første sesong som Manchester United-manager endte Manchester United med en andreplass i ligaen og ingen troféer denne sesongen.

Nå starter jobben med å tette luken opp til nabo Manchester City og erkerival Pep Guardiola.

Sikker Hazard

Det var to lag som spilte med lav risiko og satte sikkerhet høyest fra start på Wembley. Jose Mourinho overrasket med å starte Ander Herrera i som en tredje stopper til høyre, med ansvar om å følge Eden Hazard.

Da åpningsmålet kom var noe av årsaken at Hazard og Giroud i en liten periode hadde byttet side på topp og Hazard kunne utfordre Phil Jones på fart, uten Herreras oppsyn.

Et ellers kompakt United-lag ble tatt i ubalanse og en lang og presis pasning fra Fabregas sendte avgårde Hazard, som med et touch dro avgårde fra Jones, som ble litt for heit i toppen da han dro ned og taklet belgieren bakfra og dommer Michael Oliver pekte på straffemerket.

Derfra var belgieren sikker som banken, David de Gea gikk en vei og ballen en annen.

Chelsea kunne legge laget dypt og satse på kontringer og gjorde dette godt resten av omgangen.

United-press

I begynnelsen av den andre omgangen fikk imidlertid Manchester United bedre grep på oppgjøret og begynte å skape sjanser.

Både Rashford og Pogba kom seg til gode skuddmuligheter, men det var Phil Jones som var nærmest da hans redning krevde et tigersprang fra Courtois til å holde ute.

Alexis Sanchez satte ballen i mål på returen, men ble korrekt avvinket for offside.

Overgangsmulighetene til Chelsea var få og med store mellomrom i andre omgang. Den første ordentlig kom halvveis i omgangen etter strålende jobb fra Kante på midtbanen. Mikel Alonso, som plutselig var i midtspissposisjon fikk sjansen, men dessverre for spanjolen endte ballen på hans svake høyrebein og skuddet ble enkelt for De Gra å slå unna.

Romelu Lukaku har slitt med en skade og var ikke klar for å starte kampen, men Mourinho kastet innpå sin belgiske stjernespiss sammen med Anthony Martial da drøye kvarteret gjensto.

Manchester United fortsatte å presse, kom seg til mange innleggs-situasjoner, men Thibaut Courtois sto en majestetisk kamp i Chelsea-målet.

Han burde likevel ha blitt satt i arbeid med knappe ti minutter igjen da Paul Pogba fikk stige til værs helt umarkert på en corner. Franskmannen klarte imidlertid ikke å få headingen mellom stengene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media