FØRER AN: Eden Hazard ble matchvinner på Stamford Bridge i kveld da Mourinhos mannskap befestet sitt kandidatur som tittelutfordrer med 1-0 hjemme mot Swansea. Foto: EPA/ANDY RAIN
FØRER AN: Eden Hazard ble matchvinner på Stamford Bridge i kveld da Mourinhos mannskap befestet sitt kandidatur som tittelutfordrer med 1-0 hjemme mot Swansea. Foto: EPA/ANDY RAINVis mer

Hazard matchvinner da Chelsea gjorde akkurat det de måtte mot Swansea

Holder følge i teten.

• Chelsea-Swansea 1-0 (1-0)

(Dagbladet): José Mourinhos mannskap har måttet tåle kritikk den siste tiden for måten de har spilt på, men i dag var det ingen tvil om hvem som var det beste laget på Stamford Bridge.

Hazard sendte hjemmelaget i ledelsen før hvilen, og Samuel Eto'o kunne økt til både to og tre uten at det ble flere scoringer.

Dermed ligger Chelsea på andreplass, to poeng bak Arsenal som slo West Ham 3-1 på Upton Park før Manchester City og Liverpool møtes senere i kveld.

Kontroll Chelsea hadde stort sett god kontroll den første omgangen, og etter flere store sjanser fra blant annet John Obi Mikel og John Terry, var det Hazard som kunne sende hjemmelaget i ledelsen etter en liten halvtime.

Belgieren var både heldig og god da han skar inn fra venstre og skøyt via Gerhard Tremmel i mål.

Fire minutter før hvile var Eto'o like ved å legge på til 2-0 etter en lekker Mata-pasning, men Tremmel i Swansea-målet var med på notene og fikk avverget.

Autopilot Bare 13 sekunder var spilt av den andre omgangen da Eto'o igjen var frempå, men nok en gang sto walisernes tyske sisteskanse i veien.

Resten av omgangen var preget av lite sjanser, et hjemmelag som gjorde akkurat det de måtte, og et bortelag som ikke helt fikk det til.

Positivt for Mourinhos gutter er at de holder nullen for andre kamp på rad, og i aller høyeste grad er med i tittelkjøret idet vi nærmer oss nyttår.

SIKKERT: Mourinho kunne feire 1-0-seier hjemme mot Swansea. Med nok en smultring i protokollen kan det se ut som om portugiseren har fått orden på forsvaret. Foto: EPA/ANDY RAIN
SIKKERT: Mourinho kunne feire 1-0-seier hjemme mot Swansea. Med nok en smultring i protokollen kan det se ut som om portugiseren har fått orden på forsvaret. Foto: EPA/ANDY RAIN Vis mer