MÅL: Eden Hazard chipper ballen iskaldt i mål. Foto: REUTERS/David Klein
MÅL: Eden Hazard chipper ballen iskaldt i mål. Foto: REUTERS/David KleinVis mer

Premier League: Newcastle - Chelsea

Hazard med iskald Panenka-straffe: - Oppsummerer selvtilliten hans

Eden Hazard herjet mot Newcastle.

(Dagbladet): Chelseas offensive stjerner sto fram da London-laget fikk besøk av Newcastle lørdag ettermiddag.

Álvaro Morata har vist seg å være en vellykket signering fra sommeren, og lagets største stjerne, Eden Hazard, virker å nærme seg toppformen. Noe som er godt nytt for den regjerende Premier League-mesteren.

Men det var borte som kom best i gang.

Tidlig hjemmescoring

Vel 11 minutter ut i kampen oppsto det mye klabb og babb i Chelseas 16-meter. Til slutt skulle hjemmelagets keeper Thibaut Courtois ut og plukke ballen, men endte opp med å felle en Newcastle-angriper i stedet. Ballen gikk ut i feltet igjen, og Dwight Gayle fikk en enkel oppgave med å score på åpent mål.

Det var imidlertid serietreeren fra London som var det førende laget, og før omgangen var over skulle Chelsea snu kampen i sin favør.

Hazard svarte

Chelsea hadde flere store sjanser, og nærmest kom danske Andreas Christensen da han headet ballen i stanga.

Minuttet etter satt imidlertid Hazard ballen mellom stengene. Et innlegg ble blokkert ut i feltet, og der ventet belgieren.

Hazard banket ballen via gressteppet, over keeper Karl Darlow, og inn i nettet. Da en drøy halvtime var spilt fullførte Morata snuoperasjonen.

Moratas niende

Spanjolen sto med åtte mål før kampen, og mot Newcastle scoret han sitt niende for sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Victor Moses banket ballen inn i feltet, og den fant veien til pannebrasken til Morata. Han headet ballen kontant i nettet, og jublet med lagkameratene. Spanjolen var muligens litt heldig som fikk målet godkjent, da han var veldig aktiv med armene overfor Newcastles forsvarsspillere i foranledningen til målet.

Morata er nå på en delt 3. plass på toppscorerstatistikken i Premier League sammen med Raheem Sterling og Sergio Agüero. Harry Kane har ti mål, mens ledende Mohamed Salah har 12 nettkjenninger.

Iskald straffe

I andre omgang klarte aldri Newcastle å true Chelsea i nevneverdig grad, og i stedet var det gjestene som opprettholdt trykket.

Eden Hazard har tidligere vist at hans toppnivå er helt i verdenstoppen, og med 15 minutter igjen av omgangen fikk 26-åringen muligheten fra straffemerket. Victor Moses ble felt av Matt Ritchie og dommeren pekte på 11-meteren.

Hazard var iskald i avslutningsøyeblikket, og chippet ballen midt i målet bak en rundlurt keeper.

- Jeg vet ikke hvilke ord jeg kan bruke om Hazard. Den straffen oppsummerer selvtilliten hans. Han er en glimrende fotballspiller, skrøt BBCs fotballekspert, Danny Murphy.