Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League: Newcastle - Chelsea

Hazard med iskald Panenka-straffe: - Oppsummerer selvtilliten hans

Eden Hazard herjet mot Newcastle.

MÅL: Eden Hazard chipper ballen iskaldt i mål. Foto: REUTERS/David Klein
MÅL: Eden Hazard chipper ballen iskaldt i mål. Foto: REUTERS/David Klein Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Chelseas offensive stjerner sto fram da London-laget fikk besøk av Newcastle lørdag ettermiddag.

Álvaro Morata har vist seg å være en vellykket signering fra sommeren, og lagets største stjerne, Eden Hazard, virker å nærme seg toppformen. Noe som er godt nytt for den regjerende Premier League-mesteren.

Men det var borte som kom best i gang.

Tidlig hjemmescoring

Vel 11 minutter ut i kampen oppsto det mye klabb og babb i Chelseas 16-meter. Til slutt skulle hjemmelagets keeper Thibaut Courtois ut og plukke ballen, men endte opp med å felle en Newcastle-angriper i stedet. Ballen gikk ut i feltet igjen, og Dwight Gayle fikk en enkel oppgave med å score på åpent mål.

Det var imidlertid serietreeren fra London som var det førende laget, og før omgangen var over skulle Chelsea snu kampen i sin favør.

Hazard svarte

Chelsea hadde flere store sjanser, og nærmest kom danske Andreas Christensen da han headet ballen i stanga.

Minuttet etter satt imidlertid Hazard ballen mellom stengene. Et innlegg ble blokkert ut i feltet, og der ventet belgieren.

Hazard banket ballen via gressteppet, over keeper Karl Darlow, og inn i nettet. Da en drøy halvtime var spilt fullførte Morata snuoperasjonen.

Moratas niende

Spanjolen sto med åtte mål før kampen, og mot Newcastle scoret han sitt niende for sesongen.

Victor Moses banket ballen inn i feltet, og den fant veien til pannebrasken til Morata. Han headet ballen kontant i nettet, og jublet med lagkameratene. Spanjolen var muligens litt heldig som fikk målet godkjent, da han var veldig aktiv med armene overfor Newcastles forsvarsspillere i foranledningen til målet.

Morata er nå på en delt 3. plass på toppscorerstatistikken i Premier League sammen med Raheem Sterling og Sergio Agüero. Harry Kane har ti mål, mens ledende Mohamed Salah har 12 nettkjenninger.

Iskald straffe

I andre omgang klarte aldri Newcastle å true Chelsea i nevneverdig grad, og i stedet var det gjestene som opprettholdt trykket.

Eden Hazard har tidligere vist at hans toppnivå er helt i verdenstoppen, og med 15 minutter igjen av omgangen fikk 26-åringen muligheten fra straffemerket. Victor Moses ble felt av Matt Ritchie og dommeren pekte på 11-meteren.

Hazard var iskald i avslutningsøyeblikket, og chippet ballen midt i målet bak en rundlurt keeper.

- Jeg vet ikke hvilke ord jeg kan bruke om Hazard. Den straffen oppsummerer selvtilliten hans. Han er en glimrende fotballspiller, skrøt BBCs fotballekspert, Danny Murphy.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!