Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hazard ut med skade da Chelsea tok sin første borteseier på fem måneder

Belgieren har vært en skygge av seg selv denne sesongen.

SKADET: Eden Hazard pådro seg det som så ut som en lyskestrekk i kampen mot Crystal Palace, søndag. Kampen vant Chelsea 3-0. Foto: AFP PHOTO / IKIMAGES
SKADET: Eden Hazard pådro seg det som så ut som en lyskestrekk i kampen mot Crystal Palace, søndag. Kampen vant Chelsea 3-0. Foto: AFP PHOTO / IKIMAGES Vis mer

Chelsea tok søndag sin annen seier under Guus Hiddink og fortsetter klatringen på Premier League-tabellen. London-derbyet mot Crystal Palace endte 3-0.

Chelsea har dermed to seirer og to uavgjorte kamper etter at Guus Hiddink avløste sparkede José Mourinho i sjefsstolen rett før jul. Nederlenderens inntog har utvilsomt ført til et resultatmessig oppsving. Seieren var Chelseas første borteseier siden august, da West Bromwich ble slått 3-2.

Søndag ventet et gjerrig Crystal Palace-mannskap som verken hadde scoret eller sluppet inn mål på sine to siste kamper. Mot Chelsea ble det imidlertid baklengsmål etter en snau halvtimes spill.

Da fikk Diego Costa tid og rom på etter et nydelig gjennomspill av Cesc Fàbregas. Den spanskbrasilianske spissen svarte med å trille ballen til lagkamerat Oscar på åpent mål, og plutselig var gjestene i føringen.

Hangeland på benken Rett før pause fikk venstreback César Azpilicueta en god mulighet til å øke ledelsen, men Palace-keeper Wayne Hennessey avverget forsøket.

Etter en times spill måtte likevel Hennessey kapitulere etter en brasiliansk kombinasjon. Oscar gjorde forarbeidet, før midtbanekollega Willian fikk kjempetreff. Ballen føk opp i krysset til 2-0-ledelse for gjestene.

De regjerende mesterne var imidlertid ikke ferdig med det. Midtveis i omgangen gjorde nevnte Hennessey en svak inngripen på et innlegg fra Willian, og dermed kunne Diego Costa øke til 3-0 for gjestene.

Brede Hangeland bidro til at Crystal Palace holdt nullen mot Swansea i romjula, men søndag var nordmannen igjen ute av laget.

Chelsea-seieren betyr at Hiddinks mann for alvor kan begynne å se oppover på tabellen. 23 poeng etter 20 ligarunder gir 14.-plass, men avstanden opp til lagene foran er kort.

Hazard-skadd igjen Chelsea-spiller Eden Hazards miserable sesong fortsetter. Søndag forlot 24-åringen banen etter 16 minutter med skade.

Hazard var toneangivende da Chelsea sikret seg gullet i Premier League forrige sesong. Denne sesongen har belgieren vært en skygge av seg selv på et Chelsea-lag som har slitt voldsomt.

Ett mål og tre målgivende pasninger er fasiten for mannen som forrige sesong endte på 14 scoringer og ti målgivende pasninger.

Søndag var Hazard i London-klubbens startoppstilling, men allerede etter 16 minutter var altså London-derbyet over for 24-åringen.

Belgieren forlot banen med det som lignet en lyskeskade.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media