VISTE KLASSE: Eden Hazard scoret mot Liverpool med en perlescoring. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
VISTE KLASSE: Eden Hazard scoret mot Liverpool med en perlescoring. Foto: Matt McNulty/JMP/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Hazard viste gammel klasse da Benteke reddet poeng

Poengdeling i Klopps 50. kamp som manager.

• Liverpool - Chelsea 1-1 (0-1)

(Dagbladet): Kveldens batalje på Anfield bar preg av at det var to lag som ikke har all verden å spille for annet enn prestisje.

Chelsea hadde ikke mulighet til å spille i Europa neste sesong uansett, og ville med seier knuse Liverpools håp om det samme - med mindre Klopps menn vinner Europa League.

UTLIKNET: På overtid dukket Christian Benteke opp. Foto: 
Reuters / Andrew Yates
UTLIKNET: På overtid dukket Christian Benteke opp. Foto: Reuters / Andrew Yates Vis mer

Og det håpet ser ut til å ha blitt knust - selv om de røde fikk en utlikning på overtid.

Nå må West Ham og Southampton avgi poeng i siste kamp for at Liverpool skal ha mulighet til sjetteplassen som gir Europa-spill.

Eden Hazard så ut til å bli matchvinner med et herlig soloraid i første omgang, men innbytter Benteke ville det annerledes.

Toppet lag Jürgen Klopp stilte med sin antatt beste ellever i den 50. kampen som sjef på Anfield. Tyskeren brukte spillerne som sannsynligvis skal spille Europa League-finale mot Sevilla neste onsdag.

Chelsea stilte på sin side med et litt amputert lag. Branislav Ivanovic og Diego Costa var begge ute med skade, og keeper Thibaut Courtois sto over på grunn av sykdom.

Men hva gjør vel det når en sovende kjempe endelig har begynt å våkne?

Hazard viste magi Eden Hazard har vært en skygge av seg selv denne sesongen, men de siste kampene har belgieren begynte å vise glimt av gammel storhet. Og det var 25-åringen som sto fram etter en snau halvtime.

Midtbanespilleren mottok ballen på kanten, og fant ingen gode alternativer. I stedet gjorde han alt selv, og rundet flere Liverpool-spillere før han curlet ballen vakkert ned i hjørnet bak Simon Mignolet. Det var hans fjerde mål på fire kamper - etter å ha gått 30 kamper uten nettkjenning før det.

Christian Benteke har hatt en tung sesong, men fikk endelig en liten opptur med scoringen på overtid. Sheyi Ojo slo et innlegg som havnet i beina til Christian Benteke - etter svakt keeperspill av Asmir Begovic. Sistnevnte hadde få problemer med å sendte ballen i nettet med pannebrasken.

Deler av Chelsea-fansen holdt oppe bannere og plakater på Anfield, med beskjed om at de ønsker at John Terry skal få ny kontrakt.

P.S. Tribunedelen Main Stand bygges ut og fornyes med 8 500 sitteplasser for at Anfield skal huse 54 000 tilskuere neste sesong. Kveldens kamp var den siste med «gamle» Main Stand.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram