Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hazards agent krevde 57 millioner av Chelsea

Slo United og City i kampen om stortalentet.

TIL CHELSEA: 21 år gamle Eden Hazard har vært på blokka til Englands største klubber, men belgieren landet til slutt på Chelsea. Foto: REUTERS/Pascal Rossignol
TIL CHELSEA: 21 år gamle Eden Hazard har vært på blokka til Englands største klubber, men belgieren landet til slutt på Chelsea. Foto: REUTERS/Pascal Rossignol Vis mer

(Dagbladet): Mange supportere av Chelsea og Manchester United brukte nok F5-knappen hyppig på Eden Hazards Twitter-profil i går kveld, der 21-åringen hadde varslet nyheter om klubbframtida.

Spenningen ble utløst ca. klokka 21.45.

- Jeg signerer for Champions League-vinnerne, skrev belgieren.

Dermed har Chelsea sikret seg mannen som de to siste sesongene er blitt kåret til årets spiller i Frankrike, og som har høstet superlativer fra folk som Zinedine Zidane, Arsene Wenger og landsmann Vincent Kompany.

Skyhøyt agentkrav
Men når tre av Englands største klubber har vært involvert sier det seg selv at det har kostet flesk. Og denne gangen valgte Chelsea-eier Roman Abramovitsj å bruke sine økonomiske muskler for alt det var verdt - for de som måtte ha trodd at det var umulig å gå seirende ut av en budkrig med Manchester City.

Kanskje har de to Manchester-klubbene kjølnet etter å ha fått presentert honorarkravet fra Hazards agent, John Bico.

Ifølge Daily Telegraph har han gjort det klart at han ønsker seks millioner pund, eller rundt 57 millioner kroner, for sitt bidrag til overgangen.

Sir Alex Fergusons skepsis til det han oppfatter som en grådig agentbransje er velkjent, og er neppe blitt mindre om Telegraphs påstander skulle medføre riktighet.

I november i fjor hadde Daily Mail en oversikt over hva Premier League-klubbene betalte i agenthonorar mellom 1. oktober 2010 og 30. september 2011.

Chelsea lå da på fjerdeplass med 6,4 millioner pund, mens Manchester United var nummer sju med 4,4. Aller øverst tronet Manchester City med 9,6 millioner pund.

Feit ukelønn
Selve lønnskravet til Hazard har neppe vært uoverkommelig for noen av de interesserte storklubbene. Sist uke fortalte agent Bico at 21-åringen hadde blitt enige med både Chelsea, City og United om sine personlige betingelser.

Overgangssummen varierer litt i de forskjellige engelske mediene: Alt fra 32 millioner pund hos BBC og The Guardian, til 40 millioner pund hos The Independent.

Hazard og Chelsea skal ha blitt enige om en femårskontrakt, som vil gi belgieren rundt 100 000 pund i uka netto.

Verken Chelsea eller Lille har foreløpig bekreftet overgangen på sine hjemmesider.

Hazard uttalte nylig at posisjon på banen samt spilletid ville være en avgjørende faktor i klubbvalget. Chelsea har til gode å ansette en manager for neste sesong, men belgieren er åpenbart overbevist nok til at han valgte seg Champions League-vinnerne.

Blant annet skal Lille-lagkamerat Joe Cole, med en fortid i nettopp Chelsea, ha snakket i varme vendinger om sin gamle arbeidsgiver.

SKRØT AV CHELSEA: Joe Cole snakket varmt om sine tidligere arbeidsgiver til Eden Hazard. Foto:  REUTERS/Pascal Rossignol
SKRØT AV CHELSEA: Joe Cole snakket varmt om sine tidligere arbeidsgiver til Eden Hazard. Foto: REUTERS/Pascal Rossignol Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling