Header ballen utenfor mål - dommeren dømmer scoring

Skandalemål sendte Leverkusen til tabelltopp.

SINSHEIM (Dagbladet): En ekstremt merkelig situasjon inntraff i tysk Bundesliga da Hoffenheim møtte Leverkusen i kveld.

Stefan Kiessling headet inn 2-0 til Leverkusen etter 70 minutter. Men ingen i dommerteamet så at ballen egentlig gikk på utsiden av stolpen.

Kiesslings avslutning traff nettveggen - men havnet på merkelig vis i nettet inne i målet.

- Skandale i tysk fotball. Kiessling header ballen, bommer på mål, men dommeren dømmer scoring, skriver Jan Åge Fjørtoft på Twitter.

Reprisen viste tydelig at ballen gikk på utsiden av metallet, men dommeren dømte scoring til stor forundring.

Hoffenheims sportslige leder Alexander Rosen var rasende etter kampen.

- Vi skal definitivt klage inn målet. Det var ikke mål. Det er skandaløst, sa han til Sky.

- Tydelig feil Kiessling selv tok seg til hodet rett etter avslutningen, men fikk seg en real overraskelse.

- Ballen var jo tydelig på feil side av stanga og det viste også spillernes reaksjoner, sa Eurosports kommentator umiddelbart.

- Den går helt tydelig på utsiden av stolpen, men kommer seg likevel inn i mål.

Kampen var ferdig rett før halv elleve i kveld og Leverkusen vant 2-1. Tarik Elyounoussi spilte 27 minutter som innbytter for Hoffenheim.

Kampens dommer var erfarne Felix Brych, som har dømt blant annet semifinale i Champions League tidligere.

- Skjønte ingenting Dagbladets journalist Jonas Pettersen var til stede under kampen, og forteller at publikum ikke fikk med seg at det egentlig ikke var mål før etter kampen.

- Da dommeren blåste av kampen, så sprang mange Hoffenheim-spillere bort til dommeren og begynte å krangle med ham, for de hadde sikkert fått det med seg etterhvert. Men det var først da speakeren begynte å si «Det var ikke mål» etter kampen og viste reprise av målet at vi skjønte noenting, forteller Jonas Pettersen.

Pettersen forteller at det underveis i kampen ikke ble vist noen repriser av Bayer Leverkusen sine scoringer - bare av hjemmelagets ene mål.

- Det var jo ingen protester etter at Kiessling scora. Han jubla jo heller ikke, så man kan jo lure på om han visste at det ikke var mål, sier Pettersen om den merkelige situasjonen.

Økland-kopi? Dette er ikke første gang en Leverkusen-scoring er av den kontroversielle sorten.

Fortsatt snakkes det om den helt spesielle kampen mot Bayern München i 1981, da Arne Larsen Økland var spiss på Bayer Leverkusen.

Leverkusen ledet 3-0 mot serielederen etter tre mål av nordmannen. Økland satte inn sitt fjerde, trodde de fleste, men Økland gikk selv til dommeren og sa det ikke var mål.

Det gjorde ikke Kiessling i kveld.

Hovedpersonen selv sier at han ikke helt fikk med seg hva som skjedde.

- Jeg så det egentlig ikke. Jeg snudde meg bort, og var overrasket over at ballen gikk inn. Jeg vet ikke hvordan den gikk inn, sier Stefan Kiessling til tyske Sky.