Headet United rett til topps

Ingen stopper sterke Paul Scholes når han kommer stupende innover mot straffemerket. I går ble det to mål, en redning på streken og tabelltopp.

MANCHESTER (Dagbladet): Etter kampen var ingen overrasket over at sir Alex Ferguson smilte som ei sol.

- Paul Scholes er i gang igjen og da går det bra med oss. Vi kunne ha ledet med tre- fire mål til pause. De første 15 minuttene av andre omgang presset City høyt, men vi har et godt forsvar. Jeg regnet med at de ville få et mål. Det ble bare ett, for gutta gjorde jobben sin i dag, sier Ferguson.

- Stort

Paul Scholes er ikke den som smiler mest, men også han var godt fornøyd med jobben han leverte i går.

- Det er stort å score to mål mot City. Jeg fikk to fine overlegg fra høyre og klarte å utnytte mulighetene. Det er godt å være i gang igjen, sier Scholes.

Det første målet scoret han etter sju minutters spill, på et langt og presist innlegg fra Gary Neville fra sidelinja. David Seaman prøvde forgjeves å strekke seg mot høyre hjørne.

2- 0 kom etter lekkert trekantspill mellom Scholes, Ryan Giggs og Ruud van Nistelrooy, og nederlenderen headet innlegget fra Giggs i mål.

I pausen var City-sjef Kevin Keegan sint.

- Jeg fortalte spillerne hva jeg mente, og ba dem om å begynne å tro på seg selv. I andre omgang ville jeg ikke se at de nølte, men at de kjempet om å vinne førsteballene og spille ballen raskt til den best posisjonerte medspilleren. De ble atskillig bedre. Guttene skapte sjanser. Vi fikk et nydelig mål, men kunne fått flere, forklarer Keegan.

Reduseringen kom etter 53 minutter da Shaun Wright-Phillips først spilte tunnel på Scholes, tok ballen med på løp i ti meter og skjøt mellom John O'Shea og Phil Neville i det lengste hjørnet.

I kampens 76. minutt var Scholes igjen på farta innover mot straffemerket. Innlegget kom fra Kleberson og Scholes stupte ballen i mål.

- Sterk spiller

- Hver gang han nærmer seg straffemerket tror han selv, og alle vi andre, at det blir mål. Sånn er det bare, forklarer Kevin Keegan.

Han drømmer fremdeles om en bedre tid. Nå har City spilt åtte kamper uten seier, og står med fattige 19 poeng.

- Det er alltid frustrerende når et lag er inne i en slik periode som vi er i nå, men alt vil bli bedre når vi begynner å vinne igjen, sier City-sjefen.

Ole Gunnar Solskjær skal ifølge Alex Ferguson være klar for spill igjen i januar.

KAMPFAKTA

Premier League

Manchester United- Manchester City 3- 1 (2- 0).

Mål: 1- 0 Paul Scholes (7), 2- 0 Ruud van Nistelroy (34), 2- 1 Shaun Wright-Phillips (53), 3- 1 Scholes (73).

BEST I BY'N: Paul Scholes viste Manchester City at de er lillebror i fotballbyen med to scoringer i går. Ruud van Nistelroy, Roy Keane og Phil Neville ble gjerne med på festen.