- Heading er ufarlig

Gladnyhet for alle fotballspillere.

(Dagbladet.no): Landslagslege Thor Einar Andersen la frem ny forskning under et idrettsskadeseminar på onsdag. Forskning som avliver myten om at langvarig nikking av ball gir hodeskader.

- Headinger er ikke det store problemet. En heading er som regel kraft mot kraft, det er en villet handling der utøverens muskler i nakke og skuldre er forberedt på belastningen som kommer. Verre er det med de stadige smellene hodet utsettes for i dueller og nærkamp, sier Andersen til Stavanger Aftenblad.

Det er med andre ord det som skjer i forbindelse med hodeduellene som gir hodeskader. Albuer, knyttnever, og skalle mot skalle gir langt flere hodeskader enn nikking, hevder landslagslegen.

Og mener forskningen bør få konsekvenser for regelverket.

- I dag brukes gule og røde kort for å straffe helt andre ting enn virkelig helsefarlig spill. Vi har funnet ut at under ti prosent av kortene deles ut for risikofylt spill av denne typen, sier Andersen, og vil ha en endring på akkurat det.

VIL HA SLUTT PÅ ALBUE-BRUK: Landslagslege Thor Einar Andersen har funnet ut av det som kommer i tillegg til ballen i hodedueller er det som gir skader.