Heat har Celtics i kne

LeBron James scoret 35 poeng og hentet 14 returer.

OVERTAKET: Ray Allen og Boston Celtics må slå tilbake mot James Jones og Chris Bosh i Miami Heat om de ikke skal ryke ut.Foto: SCANPIX/Elsa/Getty Images/AFP
OVERTAKET: Ray Allen og Boston Celtics må slå tilbake mot James Jones og Chris Bosh i Miami Heat om de ikke skal ryke ut.Foto: SCANPIX/Elsa/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

LeBron James scoret 35 poeng og hentet 14 returer da Miami Heat slo Boston Celtics 98-90 etter forlengning i NBA-sluttspillet mandag.

Med 3-1-ledelse i best av sju kamper har Heat skjøvet fjorårsfinalisten til kanten av stupet. Heat har tre matchballer og kan sikre semifinaleplass med hjemmeseier onsdag.

Utfordring venter
Dwyane Wade scoret 28 poeng og tok ni returer, mens Chris Bosh bidro med 20 poeng og 12 returer da Heats stjernetrio dominerte. Til sammen scoret de 83 av lagets 98 poeng og hentet 35 av 45 returer.

- Vi har vært gjennom mye for å komme dit vi er nå, men onsdag venter vår største utfordring så langt. Celtics kommer til å være på sitt beste da, og vi må være enda bedre, sa Heat-trener Erik Spoelstra.

Celtics-guarden Rajon Rondo spilte selv om han fikk albuen ut av ledd i forrige kamp, men han var tydelig hemmet. Laget har likevel ikke gitt opp.

- I våre øyne er det mye basketball igjen å spille. Det blir veldig vanskelig, men vi skal gjøre et forsøk, sa trener Doc Rivers.

256 poeng I flomrammede Memphis greide ikke hjemmelaget å stoppe Russell Westbrook og Kevin Durant da Oklahoma City Thunder pøste inn poeng og vant 133-123 etter tre overtidsperioder.

Westbrook scoret 40 poeng og Durant 35 da gjestene utlignet til 2-2 i best av sju kamper.

- Dette var gøy, og jeg er glad for å ha vært med på. Det er slike kamper du lever for å spille, sa Durant.

Hjemmelaget hentet inn ti poeng de siste minuttene av ordinær tid og tvang fram forlengning med Mike Conleys trepoenger tre sekunder før slutt, men til sist var det til ingen nytte.

Sisteseedede Grizzlies ville med seier ledet 3-1, men i stedet er det Thunder som har overtaket med hjemmefordel i to av de tre siste kampene.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer