Hector Herrera fikk to gule kort på 66 sekunder

Tidenes to raskeste gule kort i Champions League.

(Dagbladet): I dag spilte meksikanske Hector Herrera sin første Champions League-kamp fra start for Porto. Herrera kom til Porto fra Pachuca i sommer, etter å ha vært linket til Manchester United ved flere anledninger.

Det som skulle bli en drømmedebut fra start i Champions League for 23-åringen, endte i stedet med to kjappe gule, og dermed rødt, allerede i kampens åpningsminutter.

Først klarte han ikke å holde følge med Zenit-angriper Hulk på en kontring. Dermed måtte Herrera ta i bruk ulovlige midler, og felte brasilianeren utenfor 16-meteren. Frispark, og et ganske klart gult kort til Portos midtbanespiller.

Rekord Så gikk det et drøyt minutt før nevnte Hulk tok frisparket han hadde skaffet seg. Da løp Herrera fram mot ballen før frisparket var tatt. Det er som kjent ikke tillatt, og dommeren dro dermed fram det andre gule kortet til Hector Herrera på 66 sekunder, før han ble nødt til å vise ham det røde.

Herrera fikk dermed med seg en Champions League-rekord i debuten fra start: tidenes raske røde kort etter å ha fått to gule.

Uavgjort lenge Det så likevel ut som om portugiserne skulle klare å karre med seg et poeng, selv med én mann mindre. Silvestre Varela hadde til og med et skudd i tverrliggeren som holdt på å gi Porto tre poeng.

Dessverre for Porto satte Aleksandr Kerzhakov inn seiersmålet med hodet fem minutter før slutt.

Zenit St. Petersburg passerte dermed Porto i gruppe G, og inntok andreplassen med fire poeng, som er ett mer en portugiserene har. Atletico Madrid slo Austria Wien 3-0 i Østerrike, og står med ni av ni mulige poeng, mens østerrikerne ligger sist med sitt ene poeng.

GULT: Her feller Hector Herrera Zenit-spissen Hulk og får gult kort. Drøye minuttet seinere har han fått sitt andre. Foto: REUTERS/Rafael Marchante/NTB Scanpix
GULT: Her feller Hector Herrera Zenit-spissen Hulk og får gult kort. Drøye minuttet seinere har han fått sitt andre. Foto: REUTERS/Rafael Marchante/NTB Scanpix Vis mer