TIL VM: Hedda Hynne klarte VM-kravet på 800 meter søndag. Hun er dermed klar for mesterskapet i London. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TIL VM: Hedda Hynne klarte VM-kravet på 800 meter søndag. Hun er dermed klar for mesterskapet i London. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Hedda Hynne klarte VM-kravet

Hedda Hynne klar for VM i London: - Fantastisk

Hedda Hynne klarte VM-kravet på 800 meter under Diamond League-stevnet i London søndag. Den norske jenta løp inn på tiden 1.59,87.

Endelig ble Strindheim-løperen klar for sommerens VM i London. Under Bislett Games i juni var hun fem hundredels sekund fra å klare VM-kravet, da hun løp på 2.01,05. Men på VM-banen søndag løsnet det for 27-åringen.

I et sterkt felt var farten såpass høy at Hynne løp inn på 1.59,87, og dermed var VM-billetten i boks. Dette var første gang Hynne løp under to minutter på distansen.

– Dette var fantastisk. Dette viser hva som bor i henne, sa Norges Friidrettsforbunds toppidrettssjef, Håvard Tjørhom, til NTB.

Fra tribuneplass i London kunne han juble for nok en VM-klar norsk utøver.

Finaleplass

– Hun har en god kapasitet inne, og det er gøy å se at hun får det ut når det er løp. Det var fantastisk moro, sier Tjørhom videre.

Hynnes tid holdt for øvrig til en tredjeplass i løpet. Charlene Lipsey fra USA vant 800-meteren på 1.59.43, mens britiske Shelayna Oskan-Clarke løp inn til andreplass på tiden 1,59.82.

Isabelle Pedersen klokket inn til 12,82 under forsøksheatet på 100 meter hekk, som var Diamond League-øvelse denne søndagen. Tiden holdt til finaleplass. Finalen løpes senere søndag.

Skryt fra storebror

Filip Ingebrigtsen løp sin andre 1500 meter på få dager. Med tiden 3.34,91 ble han nummer tre. En offensiv Ingebrigtsen ledet inn på oppløpet, men britiske Chris O'Hare og kenyanske Vincent Kibet passerte den norske 24-åringen helt på tampen og løp inn på henholdsvis 3.34,75 og 3.34,88.

– Nok et godt løp av Filip, skrev storebror Henrik på sosiale medier , etter at lillebroren kun var hundredeler fra seier i London.

Øvelsen var ikke en del av DL-programmet.

VM i friidrett arrangeres fra 4. til 13. august i nettopp London.

(NTB)