- Hedda kan vinne

ST. ANTON (Dagbladet): - Så kult at Kjetil vant. Kjempedeilig å slippe presset, sier Hedda Berntsen (24). I kveld kjører hun nemlig for det samme i slalåm. Og Kjetil Aamodt tror det kan bli gulljubel på nytt.

- Hedda kan vinne om hun klarer å holde hodet på rett plass. I slalåm kan alt skje, sier Kjetil, som ble gratulert av Filtvedt-jenta i målområdet etter premieutdelinga. Der ventet Hedda på nummertrekninga (fikk nummer 15).

- Hun har kjørt stabilt i toppen. Og det er en fordel for henne at løypa er så bratt, sier Kjetil.

I slalåm dukker det opp sjokkseire jevnlig. Ingen tenkte tanken på at finske Kalle Palander (VM-gull 1999) kunne vinne. Og i OL i 1998 var det bare Hans-Petter Buraas som åpent snakket om gull - til seg sjøl.

Hedda sier det slik:

- Alt er mulig. Jeg forventer at jeg skal kjempe i toppen.

Jevnt god

Hedda Berntsen markerte seg første gang i v-cupen med 11. plassen i Åre helt på tampen av fjorårssesongen. I år startet hun med samme plassering i Park City. Siden har det blitt plasseringene 9-7-9-5-6. Femteplassen kom i Flachau 14. januar etter at hun lå på tredjeplass etter første omgang.

- Jeg føler ikke press. Har tross alt bare femteplass som beste resultat, sier Hedda.

- Skummelt å debutere i VM?

- Jeg har kjørt i VM før, jeg. Men her er det flere folk.

Sier hun og gliser.

Hedda har faktisk kjørt VM før. I telemark.

Trener med Kostelic

Etter at Trine Bakke røk korsbåndet, er det opp til Hedda å skaffe resultatene i slalåm. Hun virker ikke skapt for nerver. I går sto hun og spøkte og lo sammen med Janica Kostelic - den kroatiske 18-åringen, som har vunnet alt som er i v-cupen i år.

- Alle vi slalåmjentene prater med hverandre. Janica og jeg kjenner hverandre. Vi har trent litt sammen i vinter, sier Hedda.

Kostelic kjørte ut i kombinasjonsslalåmen. En disiplin alpineksperter mener Hedda Berntsen burde kjørt i VM fordi utforløypa var ganske lett. Kanskje gikk Norge glipp av en medalje der. I kveld er i alle fall jenta på start.

Hedda sier dette om løypa:

- Ser kjempefin ut. Jeg gleder meg veldig.

<B>SLIPPER PRESSET: Hedda Berntsen er førstereis i VM og en aldri så liten outsider i kveldens slålomkonkurranse. Kjetil Aamodt fikk gratulasjoner av Hedda etter premieutdelingen i går. Han har stor tro på at hun får en god plassering.