USIKKER PÅ NESTE SESONG: Vegar Eggen Hedenstad er ønsket videre i Freiburg, men innrømmer at han er usikker på hvor han spiller til høsten. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
USIKKER PÅ NESTE SESONG: Vegar Eggen Hedenstad er ønsket videre i Freiburg, men innrømmer at han er usikker på hvor han spiller til høsten. Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Hedenstad drømmer om norsk supersamarbeid i Tyskland

Med Møller Dæhli.

LILLESTRØM (Dagbladet): Vegar Eggen Hedenstad (23) er for alvor tilbake i landslagsvarmen etter å ha slitt med skader de siste årene.

Backen slet voldsomt med kroppen forrige sesong, men denne sesongen har han stort sett vært fast på et Eintracht Braunschweig-lag som ikke maktet å rykke opp fra 2. Bundesliga.

Hedenstad har riktignok bare vært i klubben på lån denne sesongen. Nå skal han etter planen tilbake til Freiburg, som uten en langtidsskadet Mats Møller Dæhli rykket ned i siste serieomgang i Bundesliga.

Usikker Elverumsgutten innrømmer imidlertid at han er litt usikker på framtida.

- Jeg må forholde meg til at jeg har kontrakt med Freiburg i et år til, men jeg får se hva som skjer. Når man har et år igjen vil det alltid være litt interesse. Det er i hvert fall deilig å ha en agent som tar seg av de tingene i en sånn situasjon. Da slipper jeg å stå her og prate for meg, sier han til Dagbladet.

- Jeg har fått signaler om at klubben veldig gjerne ha meg med videre, og det er et godt og betryggende tegn. Jeg ser ikke mørkt på å dra tilbake til Freiburg. Et år til med 2. Bundesliga kan fungere helt greit, legger han til.

Norsk venstreside Hvis han ikke bytter klubb over sommeren, blir Hedenstad sammen med Dæhli to viktige norske kort i Freiburgs kamp om å rykke direkte opp igjen neste sesong.

Hedenstad tror de to nordmennene kan danne en sterk venstreside i Freiburg, med han selv på backen og Dæhli på midtbanen.

- Det hadde vært kult om vi kan spille på venstresiden sammen. Jeg har snakka en del med Mats i det siste, og det kan bli bra, sier han.

Mats Møller Dæhli fortalte til Dagbladet forrige uke at han gråt da det ble klart at Freiburg rykket ned i aller siste serieomgang. Hedenstad hadde en litt annen opplevelse.

- Jeg gråt ikke, det ble litt annerledes for meg. Jeg satt i bussen med Braunschweig og fulgte med direkte, og følte ikke akkurat at jeg kunne ta til tårene. Når det er sagt, så er det jo trist. Jeg er blitt glad i en del folk i klubben og føler selvfølgelig med dem, sier han til Dagbladet.

Ferdig med skadene Det viktigste for 23-åringen akkurat nå er at han føler seg trygg på at det ikke er et nytt skademareritt rundt neste hjørne.

- Jeg står vesentlig bedre enn det jeg gjorde i fjor på denne tida. Jeg må ta et steg av gangen og ikke stresse for mye med at ting har tatt litt lenger tid enn jeg håpet på. Nå er jeg der jeg skal være.

- Jeg trenger nok noen flere kamper i beina for å være 100 prosent, men det er utrolig deilig å bare være skadefri og spille fotball, og ha det gøy, sier han.

TILBAKE: Eggen Hedenstad (t.v.) var i en lang periode utenfor landslaget, men har vært med på de to siste uttakene til Per-Mathias Høgmo. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
TILBAKE: Eggen Hedenstad (t.v.) var i en lang periode utenfor landslaget, men har vært med på de to siste uttakene til Per-Mathias Høgmo. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix Vis mer

- Sitter skadeproblemene litt i bakhodet når du spiller?

- Nei, jeg har sluppet det helt nå. Jeg har trent såpass mye skadeforebyggende, så kroppen er helt super. Jeg skal være rustet for det meste.

Håper på spilletid Eggen Hedenstad var med i landslagstroppen mot Kroatia i våres, og nå er han altså med i troppen som møte Sverige på mandag og Aserbajdsjan fredag om en uke. 23-åringen håper på tillit fra Høgmo i de to hjemmekampene.

- Jeg tror alle som er her har lyst til å spille og lyst til å vise seg fram, meg inkludert. Det blir en fin match mot Sverige, forhåpentligvis får jeg spille, sier han.

- Det er mange gode norske backer nå, du er ikke redd for konkurransen?

- Det er bra at det er konkurranse om plassene på et landslag, og at det er gode backer og gode spillere i alle posisjoner Det er sunt. Jeg håper jo å spille fordi jeg er god nok, ikke fordi det er skader eller de andre er for dårlige.

• Norge møter Sverige (treningskamp) mandag kveld og Aserbajdsjan (EM-kvalik) neste fredag. Begge kampene sendes på Max.

OGSÅ I FREIBURG: Mats Møller Dæhli, her med Caroline Graham Hansen, kan danne en norsk venstreside i Freiburg sammen med Hedenstad neste sesong. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
OGSÅ I FREIBURG: Mats Møller Dæhli, her med Caroline Graham Hansen, kan danne en norsk venstreside i Freiburg sammen med Hedenstad neste sesong. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer