Hedenstad håper å få vise Ronaldo-skuddet i kveld

- Jeg føler det sitter.

• Fotballstudio: Ungarn - Norge kl. 20.30

BUDAPEST (Dagbladet): Freiburg-backen Vegar Eggen Hedenstad spiller sin første kamp med et tilnærmet fulltallig a-landslag i kveldens privatkamp mot Ungarn.

Fra før har 21-åringen fra Elverum et innhopp mot Danmark og en snau time fra start mot Sør-Korea under King's Cup i Thailand i januar. Det er noe annet å være på tur med alle friske utenlandsproffer på plass.

- Det er jo litt av et sirkus, da. Jeg synes det er kult og trives, sier Hedenstad og kaster et blikk rundt i presserommet der lagkompisene gir intervjuer på samlebånd.

Drillo fortsetter ungdomssatsingen, og Hedenstad er en av 7 spillere i 18-mannstroppen her i Budapest og slett ikke yngst.

- Jeg kjenner jo mange av gutta fra før, så det er ikke helt nytt, sier han.

Testet skuddet i Bundesliga Mot slutten av gårsdagens trening testet noen av spillerne skuddfoten på et åpent mål. Vegar Eggen Hedenstad har en god dødballfot, og sist sommer øvde han inn teknikken som Cristiano Ronaldo og flere andre spillere bruker: Et hardt skudd med lite sideskru, og som får en dupp som er vanskelig å beregne for keeperen.

På trening i går var det ingen mur og ingen keeper, men de beste forsøkene fikk i alle fall fin fart og god dupp.

Sist måned imponerte han U21-kompisene Marcus Pedersen og Jo Inge Berget med skuddteknikken (se video hos TV 2).

Det har ikke blitt så mange sjanser til å teste ut skuddene på grunn av lite spilletid i Bundesliga i høst - en kamp fra start og tre innhopp - men han har fått prøve seg også der.

- Jeg har hatt noen forsøk i kamp når jeg har kommet inn. Da har ballen gått i hodet på spillere i muren. Jeg må justere litt på det. Et par knepp opp, så bør det gå, sier han til Dagbladet.

Aktuell som frisparkskytter Og etter at John Arne Riise meldte forfall, øker sjansen betraktelig for at han kan få prøve seg.

- Da er muligheten større i alle fall. Er jeg på banen og får noen muligheter, kommer jeg til å spørre pent om å få ta det og si at jeg kanskje har dagen. Men vi får nå se. Jeg føler det sitter i hvert fall, sier Hedenstad.

Landslagets assistenttrener Ola By Rise er godt klar over dødballfoten til Vegar Eggen Hedenstad, og det at han er fersk i landslagssammenheng er ingen hindring fra å få prøve seg.

- Av de elleve som starter kampene, vil man alltid gjøre en vurdering i forhold til dyktighet og spisskompetanse. Om det er en debutant eller en som har spilt hundre kamper er ikke avgjørende. Det som er avgjørende er om du gjør det jevnlig, om du behersker det om du er trygg på det. Så svaret er ja, det er veldig aktuelt, sier By Rise til Dagbladet.

- Får starte Av de 18 spillerne som er med til Ungarn, kan Norge bruke 17 i kveldens kamp (seks bytter). Så sannsynligheten er stor for at Hedenstad får spille. Drillo testet forskjellige lagsammensetninger på gårsdagens trening.

Vegar Eggen Hedenstad, Tom Høgli og Jonathan Parr er alternativene på sidebackene etter at Riise meldte forfall og Espen Ruud er droppet fordi han har karantene i neste kvalikkamp. Under formasjonstrening i går ble Parr testet både som venstreback og -kant. Hedenstad kan få en backplass fra start.

Lokalavisa Østlendingen skriver at de har fått bekreftet at Hedenstad spiller fra start i kveld.