SLO HANNOVER: Vegard Eggen Hedenstads Freiburg. De snuser for alvor på en europacupplass. Hedenstad kom for øvrig ikke på banen under kveldens kamp. Foto: AFP PHOTO /  THOMAS KIENZLE
SLO HANNOVER: Vegard Eggen Hedenstads Freiburg. De snuser for alvor på en europacupplass. Hedenstad kom for øvrig ikke på banen under kveldens kamp. Foto: AFP PHOTO / THOMAS KIENZLEVis mer

Hedenstads Freiburg snuser på europacupplass

Slo Moas Hannover 2-1 og tok sin tredje strake seier.

Freiburg snuser for alvor på en europacupplass etter 3-1-seieren over Hannover fredag. Triumfen var lagets tredje på rad i tysk Bundesliga.

Med tre nye poeng styrket Vegar Eggen Hedenstads lag grepet om 5.-plassen i serien. Nordmannen satt nok en gang hele kampen på benken fredag kveld.

Vertene kom best i gang da Christian Schulz satte ballen i eget mål etter 24 minutter. Konstantin Rausch kvitterte for gjestene, men en ny scoring av Max Kruse sendte Freiburg i føringen til pause.

I det 73. minuttet økte Jonathan Schmid til 3-1. Like etter kastet Hannover inn Mohammed Abdellaoue, men den norske landslagsspissen gikk igjen målløs av banen.

Freiburg har tre poengs klaring til Eintracht Frankfurt på 6.-plass. 4.-plasserte Schalke har lik poengsum før lørdagens hjemmekamp mot treer Leverkusen.

— Vi har 45 poeng på kontoen og ønsker naturligvis å bli i toppen. Vi kan oppnå mye med dette laget, mente målscorer Kruse. Hannover tapte på sin side for 11. gang på 15 bortekamper. Laget ligger på 9.-plass i Bundesliga og får det tøft med å nå europaligaen.

— Nå blir det nesten umulig å kvalifisere seg, sa lagkaptein Steven Cherundolo.

— Akkurat nå har vi bare ikke utholdenheten til å klare det, istemte den skuffede treneren Mirko Slomka. Tyskland ligger an til å få fire plasser i mesterligaen og tre i europaligaen neste sesong.

(NTB)