Hederlig Vålerenga-tap

JORDAL AMFI (Dagbladet): Vålerenga- TPS Turku 2- 3 etter sudden death. Johan Brummer scoret to ganger mot de finske mestrene, og det holdt bare til nok et hederlig resultat. Men måten Vålerenga tapte på, garanterer for at dette laget gjerne kan gå til kvartfinalen i E-ligaen.

For viste TPS Turku seg som et europeisk topplag, gjorde Vålerenga nøyaktig det samme. Oslo-gutta var med på notene i hele kampen, til tross for at de bare brukte 14 spillere. Laget manglet skadde Øystein Olsen, Bård Sørlie og Erik Tveten. # - Jeg er stolt av gutta. Vi var ikke underlegne i det hele tatt, og sannelig burde vi vunnet etter kjempesjansene i spilleforlengningen, sier trener Roy Johansen.

Etter 2- 2 ved ordinær tid, hadde Vålerenga tre kjempesjanser før TPS Turku fikk seiersmålet etter 2,50 minutter.

- Det er bare tilfeldigheter som gjør at ikke vi vinner, sier Johansen.

Muskler

Laget har tatt et stort steg siden forrige sesong. Nykommerne Niklas Gällstedt og Erik Ryman sørger for musklene laget tidligere har manglet.

- Vi er kanskje ikke like spektakulære som før. Men fysisk og taktisk har vi gjort store framskritt, sier tomålsscorer Johan Brummer.

- Nå er Vålerenga et av Europas beste lag, og de som tror dette resultatet er noen bombe, tar grundig feil, mener svensken - til tross for følgende:

Burde vunnet


TPS Turku er av ypperste europeiske toppklasse. De leder den finske serien, og er ubeseiret etter sju kamper. De vant E-ligaen for tre sesonger siden, og hadde fem mann på landslaget som spilte VM-finale mot Tsjekkia i mai. Og de slo Norge 3- 1 på Åland i september.

- Vålerenga er klare for å slå lag som TPS Turku. Det går ikke an å være fornøyd med et hederlig resultat på hjemmebane. Dessverre fungerte vi litt for dårlig offensivt, sier Johan Brummer. # NESTEN: Johan Brummer storspilte - som resten av Vålerenga og lagde to mål. Det burde holdt til seier over de finske mestrene. # Foto: TRULS BREKKE

NESTEN: Johan Brummer storspilte - som resten av Vålerenda - og lagde to mål.