FULLT NORGE-FOKUS: Robert Hedin får ikke fortsette i dobbeltrollen som klubbtrener i Aalborg ved siden av å være landslagstrener for Norge. Her under VM-kampen mot Island i Serbia tidligere denne måneden. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
FULLT NORGE-FOKUS: Robert Hedin får ikke fortsette i dobbeltrollen som klubbtrener i Aalborg ved siden av å være landslagstrener for Norge. Her under VM-kampen mot Island i Serbia tidligere denne måneden. Foto: Gorm Kallestad, ScanpixVis mer

Hedin får ikke fortsette som Aalborg-trener

Forbundet krever «120 prosent tilstedeværelse».


(Dagbladet): Håndballguttas trener Robert Hedin slutter som trener for Aalborg.

Hedin har delt tiden mellom å være trener i den danske klubben og det norske landslaget. Den ordningen ønsker ikke håndballforbundet at skal fortsette.

- For oss var det ikke aktuelt å forlenge. Med våre ambisjoner for herrelandslaget og norsk klubbhåndball, trenger vi en landslagssjef med 120 prosent tilstedeværelse i Norge. Det har vi gjort klart for Robert, og det har han akseptert, sier håndballpresident Karl-Arne Johannessen til bt.no.

Hedin sier til NTB at han godtar forbundets beslutning.

- Dette er bare å akseptere. Jeg er ikke bitter eller irritert. Jeg kan bare akseptere det forbundet har besluttet, sier svensken.

Hedin har trent Aalborg siden oktober med forbundets velsignelse. De var enige i Hedins argumenter for å prøve den delte løsningen.

- Fordi han hadde gode argumenter for det. Mer coaching, tettere innpå topphåndballen. Men når vi lanserer en enda større satsing på klubbene hjemme, setter det krav som ikke lenger er forenlig med å ha trenerjobber i to land, sier Johannessen.

Nå er Hedin spent på hva den videre satsingen på herrehåndball vil innebære.

- Jeg er motivert og nysgjerrig på jobben som ligger i utviklingen av norsk herrehåndball. Vi kan bare konstatere at vi ligger et par skritt bak mange når det gjelder spillere i ung alder og oppover i årsklassene, sier han.