Hedin tar over håndballgutta

Svenske erstatter Pettersen.

(Dagbladet.no): Svenske Robert Hedin er ansatt som ny landslagstrener for det norske herrelandslaget i håndball, melder Norges Håndballforbund i en pressemelding.

- Det er en stor ære for meg å bli landslagstrener for Norge. Jeg ser et lag med stort potensial, og de norske spillerne har vist at de har de kvaliteter som trengs for å nå langt, sier Hedin.

Svensken er tidligere Stavanger-spiller, og kommer fra trenerjobben i bundesligaklubben Melsungen. Han har spilt 196 landskamper for Sverige og har flere medaljer i internasjonale mesterskap, blant annet EM-gull i 1994..

- Vi er svært glade for å ha fått Robert Hedin på plass som trener for Håndballgutta. Han kjenner godt til norske forhold etter å ha spilt to år for SIF i Stavanger. Vi har stor tro på at han er et meget godt valg for laget, sier styremedlem i NHF, Espen Karlsen.

Gunnar Pettersen meddelte 12. juni at han ikke ønsker å forlenge kontrakten med Norges Håndballforbund som utgår 31. oktober.

Noka Serdarusic var lenge favoritten til å overta etter Pettersen, men fredag ga den tidligere Kiel-treneren beskjed om at han trakk sitt kandidatur av hensyn til familien.

Robert Hedin tiltrer umiddelbart og vil lede laget i den første kvalifiseringskampen for Euro 2010 mot Estland 29. oktober.

Hedin tar over håndballgutta
FÅR NY SJEF: Robert Hedin blir Gunnar Pettersens etterfølger som sjef for Kristian Kjelling og de andre håndballgutta.
FÅR NY SJEF: Robert Hedin blir Gunnar Pettersens etterfølger som sjef for Kristian Kjelling og de andre håndballgutta. Vis mer
UNG, MEN ERFAREN: Hedin kommer fra trenerjobben i bundesligaklubben Melsungen, som ble nummer 10 i Bundesliga sist sesong.