Hedman antyder korrupsjon

Den svenske fotballkeeperen Magnus Hedman antyder at flere av lagkameratene hans skal ha fått penger for å tape en kamp i fjor.

Episoden den svenske keeperen likte dårlig stammer fra oppgjøret mellom Ancona og Perugia i italiensk Serie A, skriver Aftonbladet.

Kampen var en av sesongens aller siste og Hedmans Ancona var allerede nedrykksklare. Perugia kjempet på sin side for å overleve.

Hedman stusset over flere episoder underveis i kampen og føler seg i ettertid sikker på at flere av spillerne var «kjøpt og betalt».

99,9 prosent sikker

– Jeg er 99,9 prosent sikker på at de ikke gjorde sitt beste. I første spilleminutt får en av våre forsvarsspillere ballen og gir den til en motspiller. Angriperen får komme gjennom helt alene med meg, sa keeperen da han var gjest i et TV-program på svensk TV4 søndag kveld.

– Jeg og Daniel Andersson var trolig de eneste som spilte MOT Perugia, utdypet Hedman.

Han er ikke redd for å antyde at det var bestikkelser inne i bildet.

– Jeg er 99,9 prosent sikker på det. Jeg trente med laget i seks måneder og det hendte aldri at spillerne leverte så svak innsats på trening som de gjorde i kampen mot Perugia, sa han.

ANCONA LA SEG? Det tror svenske Magnus Hedman. Foto: Scanpix/Epa
ANCONA LA SEG? Det tror svenske Magnus Hedman. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

Gikk konkurs

På toppen av det hele ble flere av Hedmans lagkamerater hentet til Perugia etter at sesongen var over.

Overfor Aftonbladet bekrefter Hedman at han står ved alle sine uttalelser, selv om han ikke sitter på håndfaste bevis. En italiensk agent med god kjennskap til de to aktuelle klubbene gir svensken full støtte.

Det hører også med til historien at både Ancona og Perugia har gått konkurs. Anconas tidligere klubbpresident har i tillegg sonet en fengselsdom for blant annet økonomiske forbrytelser.

(ANB)