Hedman frykter ikke Senegal

- Vi frykter ingen, heller ikke Senegal, sier Sveriges sisteskanse Magnus Hedman før søndagens åttedelsfinale.

Hedman viste seg fram da han reddet straffesparket til Ariel Ortega i kampen mot Argentina. Slikt gir selvtillit. 29-åringen tror taekwondo har gitt ham den tryggheten en keeper er avhengig av.

Derfor er det kanskje naturlig at han ikke frykter søndagens motstander Senegal. Men Hedman sier han har respekt for den afrikanske VM-debutanten.

- Vi kan nå langt. Etter å ha vunnet «dødens gruppe» bør vi ikke frykte noen, sier Hedman.

- Men det er farlig å tippe utfallet. Før VM sa Nigeria at de skulle bli verdensmestere, og så møtte de oss. Det er bra å være ydmyk, sier keeperen.

Om Sverige kan være stolte over sin gruppeseier, har også Senegal all grunn til å være fornøyd. Afrikanerne slo Frankrike i den første VM-kampen og har imponert hittil.

- De er fysisk meget sterke, sterke psykiske og veldig farlige i angrep. Men vi vet at vi kan straffe dem på andre områder, sier Hedman, som sluttet med alkohol for å være best mulig forberedt til VM. Etter VM håper han å returnere til engelsk eliteserie etter at han ble frigitt av 1. divisjonsklubben Coventry.

Senegal-angriper El Hadji Diouf sa lørdag at han tror Senegal vil vinne VM. Hedman mener Diouf bør dempe seg.

- Det er best å holde beina på jorda, sier Hedman, som pådro seg en mindre ryggskade i kampen mot Argentina. Han bar preg av skaden lørdag morgen, men Hedman regner med å spille.

Sverige håper også å ha Fredrik Ljungberg tilbake. Trener Lars Lagerbäck sa lørdag at Arsenal-spilleren er på full vei tilbake, og at Sverige regner med at han spiller.

Senegal må klare seg uten fire av sine faste spillere. Forsvarsspiller Aliou Cisse er en av disse, Ferdinand Coly en annen. Salif Diao og Khalilou Fadiga må begge stå over på grunn av karantene.

(NTB)

FRYKTER INGEN: Svenskenes Magnus Hedman har her sikret seg trøya til David Seaman etter England-kampen.