Gamle lagkamerater bytter til Nouris draktnummer

Hedrer sin hjerneskadde kamerat med nye draktnummer

Flere tidligere Ajax-spillere velger å spille i draktnummer 34 som en hyllest til hjerneskadde Abdelhak Nouri.

HEDRER APPIE: Justin Kluivert er en av flere tidligere lagkameratar av Abdelhak Nouri som har valgt å spille med draktnummer 34 kommende sesongen. Foto: NTB Scanpix
HEDRER APPIE: Justin Kluivert er en av flere tidligere lagkameratar av Abdelhak Nouri som har valgt å spille med draktnummer 34 kommende sesongen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det var i sesongoppkjøringen i fjor at tragedien rammet Ajax-talentet Abdelhak Nouri. Nouri, populært kalt Appie, falt plutselig om ute på gressmatta under treningskampen mot tyske Werder Bremen i Østerrike.

Unggutten ble først hastet til et sykehus i Innsbruck, før han ble sendt videre til Amsterdam. Nederlenderen, som kom til Ajax som 7-åring, viste seg å ha pådratt seg en permanent hjerneskade. Han kan derfor ikke spise, snakke eller gå igjen.

Spiller med draktnummeret

Nå har flere av hans gamle lagkamerater valgt å spille med Nouris nummer, 34, i sine nye klubber for å hedre sin kamerat.

Justin Kluivert, sønn av den tidligere Ajax- og Barcelona-stjernen Patrick, er kanskje den mest profilerte. Driblevingen var linket til flere store klubber i Europa denne sommeren og signerte etterhvert for Roma.

Der har Kluivert tatt draktnummer 34.

- Hvorfor 34? Appies nummer. Mine bønner og mitt draktnummer for deg, min venn og bror som lærte meg så mye, skrev Kluivert på Instagram, ifølge Romas hjemmeside.

Den samme gesten har Amin Younes gjort i Napoli, Philippe Sandler i Manchester City og Kevin Diks i Fiorentina. Kluivert, Younes og Sandler spilte alle med Nouri i Ajax, mens Diks har vært på flere aldersbestemte landslag med Nouri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer