HEDRER APPIE: Justin Kluivert er en av flere tidligere lagkameratar av Abdelhak Nouri som har valgt å spille med draktnummer 34 kommende sesongen. Foto: NTB Scanpix
HEDRER APPIE: Justin Kluivert er en av flere tidligere lagkameratar av Abdelhak Nouri som har valgt å spille med draktnummer 34 kommende sesongen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Gamle lagkamerater bytter til Nouris draktnummer

Hedrer sin hjerneskadde kamerat med nye draktnummer

Flere tidligere Ajax-spillere velger å spille i draktnummer 34 som en hyllest til hjerneskadde Abdelhak Nouri.

Det var i sesongoppkjøringen i fjor at tragedien rammet Ajax-talentet Abdelhak Nouri. Nouri, populært kalt Appie, falt plutselig om ute på gressmatta under treningskampen mot tyske Werder Bremen i Østerrike.

Unggutten ble først hastet til et sykehus i Innsbruck, før han ble sendt videre til Amsterdam. Nederlenderen, som kom til Ajax som 7-åring, viste seg å ha pådratt seg en permanent hjerneskade. Han kan derfor ikke spise, snakke eller gå igjen.

Spiller med draktnummeret

Nå har flere av hans gamle lagkamerater valgt å spille med Nouris nummer, 34, i sine nye klubber for å hedre sin kamerat.

Justin Kluivert, sønn av den tidligere Ajax- og Barcelona-stjernen Patrick, er kanskje den mest profilerte. Driblevingen var linket til flere store klubber i Europa denne sommeren og signerte etterhvert for Roma.

Der har Kluivert tatt draktnummer 34.

- Hvorfor 34? Appies nummer. Mine bønner og mitt draktnummer for deg, min venn og bror som lærte meg så mye, skrev Kluivert på Instagram, ifølge Romas hjemmeside.

Den samme gesten har Amin Younes gjort i Napoli, Philippe Sandler i Manchester City og Kevin Diks i Fiorentina. Kluivert, Younes og Sandler spilte alle med Nouri i Ajax, mens Diks har vært på flere aldersbestemte landslag med Nouri.

Tirsdag kom også meldingen fra Nouris bror, Abderrahim, om at Nouri tilstand er forbedret i løpet av det siste året og at den tidligere Ajax-spilleren nå kan kommunisere med familien ved å bevege munnen eller øyenbrynene.

– Når jeg sammenligner med slik det var, må jeg si at ting går bra. Det er mye bedre, sier Abderrahim Nouri til TV-kanalen NOS.

Samtidig sier han at brorens fysiske tilstand er forverret på grunn av at han ikke kan være i fysisk aktivitet.

- Tar fullstendig ansvar

Tidligere i sommer ble det kjent at Ajax ikke hadde gjort en god nok innsats da ulykken innfant seg.

Ajax' klubbdirektør Edwin van der Sar opplyser at klubben opprinnelig trodde de hadde gitt Nouri best mulig hjelp på feltet, men at de hadde spurt om hjelp fra en tredjepart etter at Nouris familie hadde saksøkt Ajax for penger til livsvarig pleie.

TAR SKYLDA: Tidligere storkeeper og nåværende klubbdirektør i Ajax Edwin Van der Sar innrømmer at Ajax ikke gjorde en god nok jobb da Nouri falt om i fjor. Foto: AFP PHOTO / ANP / Robin van Lonkhuijsen / Netherlands OUT / NTB Scanpix
TAR SKYLDA: Tidligere storkeeper og nåværende klubbdirektør i Ajax Edwin Van der Sar innrømmer at Ajax ikke gjorde en god nok jobb da Nouri falt om i fjor. Foto: AFP PHOTO / ANP / Robin van Lonkhuijsen / Netherlands OUT / NTB Scanpix Vis mer

Funnene fra kardiologene skal ha kommet som et «stort sjokk» da de viste at det «ikke hadde blitt gitt nok oppmerksomhet til måling av hjerterytme», da helsepersonellet i stedet hadde konsentrert seg om å åpne Nouris luftveier.

Rapportene viste også at en hjertestarter skulle være brukt tidligere for å få et bedre bilde av situasjonen.

- Etter å ha mottatt ny informasjon har vi nådd en konklusjon. Den er at behandlingen av Abdelhak Nouri på treningsfeltet i Østerrike ikke var tilstrekkelig, sier klubbdirektør Edwin van der Sar.

- Vi tar derfor fullstendig ansvar for konsekvensene av hendelsen, la den tidligere Manchester United-spilleren til.