Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hedres for fair play

Norges Håndballforbund får nå en sjelden muilghet til et direkte møte med Cecilie Leganger. De skal overbringe henne en utmerkelse for fair play fordi Cecilie ga bort gullklokka hun fikk som beste keeper under VM i 1995 til sin sørkoreanske kollega.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går mottok håndballpresident Tor Lian et brev fra organisasjonen «International Comittee of Fair Play». Cecilie Leganger blir i brevet rost for gesten overfor sin sør-koreanske målvaktskollega Hyang Ja-Moon like før jul for over to år siden.

Leganger ble kåret til turneringens beste keeper og fikk ei gullklokke i premie. Men Leganger følte at Ja-Moon var forbigått, grep mikrofonen under premieutdelinga og ga klokka til henne.

Nå skal NHF levere gratulasjonsbrevet til Bækkelags-keeperen. En hyggelig anledning til en prat.

-Både jeg og Marit Breivik ønsker Cecilie tilbake på landslaget, sier Tor Lian til Dagbladet.

Idol

Tor Lian legger ikke skjul på at et Cecilie-comeback har betydning utover det rent sportslige.

-Hun er en publikumsmagnet, sier han.

-Viktig for både rekruttering og økonomi?

-Klart det.

Derfor var Lian glad for gårsdagens brev _ både på vegne av Cecilie og norsk håndball. Fair Play-prisen henger høyt og deles ut til rundt 15 utøvere verden over annethvert år.

Juryen i «International Comittee of Fair Play» har nære bånd til IOC.

Fowler og Edberg

Leganger er nå medlem av et eksklusivt selskap. Blant de gratulerte utøverne er tennisstjernen Stefan Edberg fra Sverige og Liverpools måljeger Robbie Fowler. Fowler får fair play-hederen etter at han i en kamp mot Arsenal 25. mars i fjor forsøkte å overtale dommeren til ikke å dømme straffe etter at Arsenal-keeper David Seaman tilsynelatende felte ham innenfor 16-meteren. Men dommeren hørte ikke på Fowler og pekte på merket. Da satte Fowler like godt straffen i fanget på Seaman, men Jason McAteer scoret på returen.

Siden har Fowler scoret jevnt og trutt for Liverpool. Leganger har ikke vært på banen for Norge siden 1995.

GRATULERES:</B> Cecilie Leganger tildeles utmerkelsen for Fair Play fordi hun ga bort gullklokka hun fikk som beste keeper under VM i 1995 til sin sørkoreanske kollega.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!