Hedres med stående applaus i det 8. minutt

Avdøde Klas Ingesson hadde nummer 8 på trøya.

HEDRES. Populære Klas Ingesson som avled onsdag blir hedret over hele Sverige på lørdag. Her hilser han på den tidligere storspilleren Henke Larsson under en kamp i august i år. Foto: EPA.
HEDRES. Populære Klas Ingesson som avled onsdag blir hedret over hele Sverige på lørdag. Her hilser han på den tidligere storspilleren Henke Larsson under en kamp i august i år. Foto: EPA. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kampen mellom IFK Göteborg og Halmstad på Gamla Ullevi på lørdag vil stoppe opp etter sju minutter.

Populære Klas Ingesson som tapte kampen mot kreften onsdag skal hedres med stående applaus i det åttende minutt. Det er samme siffer som han bar på trøya i IFK Göteborg og på det svenske landslaget, skriver Expressen.

Ingesson hadde en karriere for blåvitt som Gøteborgklubben kalles. Han spilte i klubben på åtti-tallet og vant blant annet UEFA-cupen med klubben.

Bronsehelt Han ble også en av de svenske bronseheltene da landslaget tok medalje i VM 1994.

Det var tidlig bestemt at Ingesson skulle hedres under sesongavslutningen i Gøteborg. Det blir ikke gjort endringer på det.

- Når kampklokka slår over til sju minutter, blåser dommer Glenn Nyborg av kampen, slik at alle kan applaudere og hedre Klar Ingesson. Han hedres under det åttende kampminuttet, da han hadde dette trøyenummer i mesteparten av sin tid i IFK Göteborg og på landslaget, skriver IFK. Göteborg på sin hjemmeside.

Hedres over hele Sverige Bronsehelten fra VM 94 vil også hedres med et minutts stillhet på alle arenaer i allsvenskan og superettan i helgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer