Hedres med stående applaus i det 8. minutt

Avdøde Klas Ingesson hadde nummer 8 på trøya.

HEDRES. Populære Klas Ingesson som avled onsdag blir hedret over hele Sverige på lørdag. Her hilser han på den tidligere storspilleren Henke Larsson under en kamp i august i år. Foto: EPA.
HEDRES. Populære Klas Ingesson som avled onsdag blir hedret over hele Sverige på lørdag. Her hilser han på den tidligere storspilleren Henke Larsson under en kamp i august i år. Foto: EPA.Vis mer

Kampen mellom IFK Göteborg og Halmstad på Gamla Ullevi på lørdag vil stoppe opp etter sju minutter.

Populære Klas Ingesson som tapte kampen mot kreften onsdag skal hedres med stående applaus i det åttende minutt. Det er samme siffer som han bar på trøya i IFK Göteborg og på det svenske landslaget, skriver Expressen.

Ingesson hadde en karriere for blåvitt som Gøteborgklubben kalles. Han spilte i klubben på åtti-tallet og vant blant annet UEFA-cupen med klubben.

Bronsehelt Han ble også en av de svenske bronseheltene da landslaget tok medalje i VM 1994.

Det var tidlig bestemt at Ingesson skulle hedres under sesongavslutningen i Gøteborg. Det blir ikke gjort endringer på det.

- Når kampklokka slår over til sju minutter, blåser dommer Glenn Nyborg av kampen, slik at alle kan applaudere og hedre Klar Ingesson. Han hedres under det åttende kampminuttet, da han hadde dette trøyenummer i mesteparten av sin tid i IFK Göteborg og på landslaget, skriver IFK. Göteborg på sin hjemmeside.

Hedres over hele Sverige Bronsehelten fra VM 94 vil også hedres med et minutts stillhet på alle arenaer i allsvenskan og superettan i helgen.

Han var managaer i Elfsborg den siste tida han var yrkesaktiv.
Elfsborg-supporterne vurderer å trykke opp spesielle trøyer med tekst som hyller populære og avholdte Klas Ingesson.

Spillere og dommere kommer til å bære sørgebånd.