Viking - Bodø/Glimt 3-4

Hedret Arild Berg i sjumålsdrama

Bodø/Glimt er med i gullkampen etter 4-3-seier mot Viking i Stavanger - på en kveld hvor tankene gikk rett til avdøde Arild Berg, onkelen til Glimt-spiller Patrick Berg (21).

SPESIELL SEIER: Patrick Berg kjempet tappert da Bodø/Glimt slo Viking 4-3, dagen etter at onkel Arild døde. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
SPESIELL SEIER: Patrick Berg kjempet tappert da Bodø/Glimt slo Viking 4-3, dagen etter at onkel Arild døde. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer
  • Viking - Bodø/Glimt 3-4

«Hvil i fred» møtte Bodø/Glimt-spillerne i borteoppgjøret mot Viking i Stavanger da Glimt-fansen hedret avdøde Arild Berg i forkant av kveldens kamp.

Den tidligere Bodø/Glimt-spilleren forlot verden i går og etterlot et stort savn av en herlig og godt likt mann som hadde et helt unikt balltalent.

- Arild er en av de virkelig store, og vi vil aldri glemme han. At han har valgt å forlate oss, er forferdelig, trist og tragisk. Vi har ikke ord, men sender selvfølgelig alle våre tanker til den nærmeste familien. Vi alle sitter med klump i magen, og vi lover deg, Arild: Vi vil alltid synge ditt navn, sier supporter Jostein Werner Fyhn, en av initiativtakerne bak banneret, til Bodø Nu.

- Fotballen blir liten i en slik sammenheng

Bodø/Glimts unge og fremadstormende mannskap hedret på sin side Arild Berg med en oppvisning i kontrings- og angrepsfotball i Stavanger denne spesielle søndagskvelden.

HEDRET: Avdøde Arild Berg ble hedret av Glimt-supporterne i Stavanger i kveld. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
HEDRET: Avdøde Arild Berg ble hedret av Glimt-supporterne i Stavanger i kveld. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

- Først og fremst er det Patrick som er mest påvirket. Vår rolle var å gi det han trengte og passe på at han hadde det OK forholdene tatt i betraktning. Fotballen blir liten i en slik sammenheng, men kan vi gi noen en liten glede ved å vinne, så har vi i hvert fall gjort lite grann, sier Ulrik Saltnes til NTB.

Glimt-spillerne viste varme følelser og tok vare på hverandre og spesielt Patrick Berg, nevøen til Arild Berg, før og etter kampen.

- Alt slikt påvirker. Vi sa før kampen i dag at vi skulle gjøre vårt beste for Berg-familien og hele Glimt. Dette var den beste måten vi kunne hedre dem på, forteller Geir André Herrem.

Gultrøyene banket inn hele fire mål mot et VIking-lag som har imponert denne sesongen.

Det har til de grader også Glimt, som innehar 3.-plassen i Eliteserien, til tross for to færre kamper spilt enn Molde og én kamp mindre spilt enn de fleste lagene bak nordlendingene på tabellen.

STERKE FØLELSER: Bodø/Glimt-spillerne slapp følelsene løs etter kampslutt. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
STERKE FØLELSER: Bodø/Glimt-spillerne slapp følelsene løs etter kampslutt. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Målfest

Glimts målfarlige back Fredrik André Bjørkan sendte gjestene i ledelsen etter en corner fra Amor Layouni som ble stusset videre fra Ulrik Saltnes.

Standarden var satt.

Dernest doblet Geir André Herrem ledelsen etter assist fra Morten Konradsen. Like før pause banket imidlertid stortalentet Kristian Thorstvedt inn 1-2-reduseringen med en vakker markkryper fra 20 meter og ga Viking håp.

Så viste Bodø/Glimt høy klasse i kontringsfasen da Saltnes spilte fri Layouni, som parkerte Viking-forsvaret og fra skrått hold banket inn gjestenes tredje scoring for kvelden.

Innbytter Philip Zinckernagel la så på til 4-1-ledelse. Denne gang med Layouni, en av ligaens beste spillere denne sesongen, som servitør da svensken uselvisk spilte Zinckernagel på åpent mål i stedet for å skyte selv.

2-4-scoringen til Usman Sani Hassan Sale ga Viking nytt håp om poeng. Og to minutter på overtid reduserte Runar Hove til 3-4 etter et nydelig innlegg fra Ylldren Ibrahimaj.

Glimt slapp imidlertid med skrekken, holdt unna og tok tre sterke poeng i Stavanger - på dagen hele Fotball-Norge hedrer Arild Berg.