Dagbladet-journalist

Hedret med pris

Sportsjournalist John Rasmussen vant prestisjepris for sine avsløringer om fluorsmøringens farer.

MOTTOK PRISEN: John Rasmussen vant prisen for å ha vært en sentral bidragsyter i «Glidens pris». Hans Majestet Kong Harald (t.h.) var blant dem som satt i salen. Foto: Christian Roth Christensen
MOTTOK PRISEN: John Rasmussen vant prisen for å ha vært en sentral bidragsyter i «Glidens pris». Hans Majestet Kong Harald (t.h.) var blant dem som satt i salen. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er bare å erkjenne at jeg er utrolig stolt over å bli hedret for å ha vært med på «Glidens Pris», sier prisvinner og mangeårig sportsjournalist i Dagbladet, John Rasmussen.

Han syns det er ekstra stas at det er nestorene blant norske idrettsledere, Norske Idrettsleder-Veteraner (NIV), som står bak denne hederen.

- Det viser også at idretten selv er opptatt av, og setter pris på, en seriøs og levende sportsjournalistikk, sier Rasmussen, som mottok prisen på NIVs årsmøte tirsdag kveld.

Årlig hederspris

Ifølge statuttene til NIV deler de hvert år ut

«en Sportsjournalistpris, en hederspris, til en norsk journalist som har gjort en særlig fortjenstfull innsats for utvikling for journalistikken innenfor idrettsområdet. Ved vurderingen legges det vekt på at vedkommende har satt idretten og dens betydning inn i en samfunnsmessig sammenheng, har dokumentert særlig god innsikt i generelle idrettsspørsmål eller har vist solid idrettsfaglig kompetanse i en eller flere idretter.»

NIV legger også vekt på god «språkføring og formidlingsevne».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer