José Fernandez' død

Hedret sin døde venn med homerun

Dee Gordon innledet kvelden med sin første homerun for året da Miami Marlins hyllet sin avdøde lagkamerat José Fernandez' minne i 7-3-seieren over New York Mets mandag.

HOMERUN: For  Dee Gordon. Foto: NTB Scanpix
HOMERUN: For  Dee Gordon. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var egentlig stjernekasterens tur til å starte i mandagens kamp i Major League baseball. Etter at han natt til søndag omkom i en båtulykke spilte hele Marlins-laget kampen i svarte trøyer med Fernandez' navn og nummer 16.

Gordon, en av kasterens beste venner, kom for å slå med Fernandez' hjelm. Det første kastet tok han til og med høyrehendt til ære for kameraten. Så byttet han side og slo ballen opp på tribunen, en sjelden foreteelse for den spinkle 28-åringen.

- Vi fikk hjelp i dag. Jeg sa til gutta at hvis de ikke tror på Gud, så er det like godt å begynne nå. Jeg har aldri slått ballen så langt, selv ikke på trening, sa Gordon.

HYLLET FERNANDEZ: Miami Marlins med en hyllest til den avdøde baseball-spilleren. Foto: NTB Scanpix
HYLLET FERNANDEZ: Miami Marlins med en hyllest til den avdøde baseball-spilleren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Under vann

Etter å ha rundet basene til enorm applaus var han fullstendig oppløst i tårer og måtte trøstes av lagkameratene.

- Dette er den vanskeligste kampen jeg har spilt. Jeg venter hele tiden å høre Josés stemme og kan ikke fatte at han er borte, sa Gordon, som hadde sesongbeste fire basegivende treff i kampen.

Før kampstart ble det avholdt en minneseremoni for Fernandez, og alle Mets-spillerne kom ut og omfavnet hver eneste Marlins-spiller. Etter kampen samlet Marlins-spillerne seg i en sirkel rundt kasterhaugen, mens Giancarlo Stanton talte til dem. Til slutt la alle ned luene sine på haugen.

- I kveld føltes det som å spille under vann, men vi fant likevel en måte å lykkes, sa Stanton.

Indians klar

Cleveland Indians ble mandag femte lag som har sikret avdelingsseier og plass i MLB-sluttspillets kvartfinale. En 7-4-seier borte mot avdelingsrival Detroit Tigers ga Indians seieren i American League Central for første gang på ni år.

Samtidig tok Chicago Cubs sin 100. seier med 12-2 over Pittsburgh Pirates. Cubs har vært grunnseriens klart beste lag og er favoritt til å avslutte en titteltørke som har vart siden 1908. Det er første gang siden 1935 at Cubs har rundet 100 kamper i grunnserien.

Øvrige avdelingsvinnere er Texas Rangers, Washington Nationals og Los Angeles Dodgers. Boston Red Sox mangler bare en seier (eller ett Toronto-tap) på å bli sjette og siste avdelingsvinner. Spenningen i grunnseriens siste uke handler mest om hvilke fire lag som får wildcardplasser. 12 lag har fortsatt en teoretisk sjanse.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer