Hedret sin drepte lagkamerat

Wycombe rystet Chelsea.

Wycombe - Chelsea 1-1.

(Dagbladet.no): I full offentlighet har Chelsea-manager José Mourinho hudflettet egne spillere for å ikke prestere noe i nærheten av det som forventes av dem. Kritikken har tydeligvis ikke hjulpet - for onsdag kveld klarte blåtrøyene bare 1-1 mot League Two-laget Wycombe.

Med litt mer hell kunne faktisk lilleputten sikret seg en sensasjonell seier minuttet før slutt, da en frispark-kanon fra Oakes strøk tverliggeren bak Chelsea-keeper Hilario.

1-1 er uansett et meget imponerende resultat av Wycombe i den første av to semifinalekamper.

Minnet Philo

Etter kampen gikk spillerne rundt med et banner til ære for sin døde lagkamerat Mark Philo, som ble drept i en bilulykke 14.januar 2006.

Philo var beruset da bilen han kjørte kolliderte front mot front med Patricia Gammon (47), som også mistet livet i sammenstøtet. 

Den unge Wycombe-spilleren ble fraktet til sykehus i all hast, men hodeskadene var så omfattende at livet ikke sto til å redde.

HOLDT FRAM BANNER: Wycombes Russell Martin og Mike Williamson holdt opp et banner til minne om sin drepte lagkamerat Mark Philo etter 1-1 hjemme mot Chelsea. Philo mistet livet da han frontkolliderte med en 47 år gammel bestemor i januar i fjor. Foto: EMPICS
HOLDT FRAM BANNER: Wycombes Russell Martin og Mike Williamson holdt opp et banner til minne om sin drepte lagkamerat Mark Philo etter 1-1 hjemme mot Chelsea. Philo mistet livet da han frontkolliderte med en 47 år gammel bestemor i januar i fjor. Foto: EMPICS Vis mer

Chelsea tok ledelsen

1-1 mot selveste Chelsea var uansett en måte å minnes Philo på, snart ett år etter ulykken.

Utrolig nok dominerte Wycombe store deler av 2. omgangen, men det var Chelsea som tok ledelsen etter 36 minutter, da Wayne Bridge gjorde 1-0 med en delikat lobb over Batista. Han fikk imidlertid ikke anledning til å nyte sin egen scoring, ettersom han ble meid ned av en klønete Wycombe-keeper like etter at ballen hadde forlatt foten hans.

Bridge oppfylte i det minste Mourinhos ønske om at spillerne skal blø for drakta - for ansiktet hans ble dekket av blod etter sammenstøtet med Batista.

Det var et blodfattig Chelsea-lag som kom på banen etter pause, og som tillot Wycombe å ta mer og mer over. De fikk sin velfortjente belønning snaue kvarteret før slutt.

En stuss fra Mooney landet foran føttene til Jermaine Easter - og det lave skuddet hans snek seg forbi Hilario og inn i nettmaskene.

Adams Park revnet - slik José Mourinho sannsynligvis gjorde det av raseri ute på Chelsea-benken.

Hedret sin drepte lagkamerat
<B>KJEDET SEG</B>: José Mourinho måtte kvele et gjesp da Chelsea bare klarte 1-1 mot Wycombe på Adams Park.
<B>OFRET SEG:</B> Men Wayne Bridge husker kanskje ikke så mye av sin vakre lobb som ga Chelsea 1-0-ledelse mot Wycombe. Det er nok like greit om Chelsea glemmer resten av semifinalen mot League Two-laget - med 1-1 er det fortsatt en viss spenning foran returmøtet på Stamford Bridge.