KULEKJØRER: Hedvig Wessel fikk ingen optimal oppladning til OL. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KULEKJØRER: Hedvig Wessel fikk ingen optimal oppladning til OL. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Norges OL-håp Hedvig Wessel krasjet stygt

Hedvig (22) fryktet at karrieren var over

Kulekjøreren Hedvig Wessel fryktet at OL røyk og at karrieren var over etter fallet i Åre. Døgnet som fulgte skulle bli preget av ulykke, uflaks og utmattelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Norges OL-håp i kulekjøring, Hedvig Wessel, fikk en verst tenkelig oppladning til vinter-OL i Pyeongchang, som starter om én uke.

De siste 24 timene før avreise til Sør-Korea ble en emosjonell berg og dalbane, hvor Wessel på et tidspunkt fryktet at karrieren var over i en alder av 22 år.

På den siste treningen i Åre før OL, falt kulekjøreren stygt.

- Jeg mista pusten og ble slått ut en stund. Jeg hadde vondt i ribbeina, det stakk i ryggen, og jeg klarte ikke å bevege meg. Jeg var kjempelei meg og gråt, forteller hun.

Wessel fikk innerski, hektet, falt og beina kom skytende over ryggen. Hun fryktet at det ble hennes siste tur i kulekjøringsbakken.

-​ Jeg trodde at jeg hadde brukket ryggen. Nå er alt over, tenkte jeg.

Se video av fallet her:

NEDTUR: Hedvig Wessel gikk på en smell i en bakke på Åre i Sverige. Video: privat Vis mer

Røntgen

Da hun falt var det under et døgn til flyet i retning Sør-Korea og årets store mål skulle gå.

Wessel kom seg heldigvis på beina, ble sendt til røntgen og videre til sjekk på Olympiatoppen i Oslo.

Uflaksen var imidlertid langt ifra over, i det som skulle bli et ytterligere hektisk og stressende døgn.

- Da jeg skulle dra fikk jeg beskjed om at alle flyene var fulle i tre dager framover. Men jeg klarte å finne en rute, kastet bagene i bilen og ble kjørt til flyplassen av pappa. Alle flyene var forsinket hele veien, og hver gang var jeg redd for å ikke rekke det neste flyet, som fløy via Stockholm og Helsinki før den endelige flyturen til Pyeongchang.

Det skulle imidlertid ta langt tid før flyet fikk lettet fra Helsinki.

Flytrøbbel

Wessel la seg til for å sove med en gang hun kom om bord i flyet, og hadde et håp om å sove hele veien etter en utmattende dag. Men nei:

- I Helsinki hadde de ødelagt landingshjulene, og vi ble sittende i flyet i fem timer før vi fikk lettet, forteller 22-åringen.

Hun reiste med den norske skiskyttertroppen, og da de endelig landet i Sør-Korea oppsto det nye problemer for hele gjengen. Bagasjen dukket nemlig ikke opp.

- Jeg har ennå ikke fått bagasjen, så jeg har ikke deodorant, p-piller eller noe som helst. Det var 80 bager som skulle med fra Norge, og flyet fikk ikke det med. Vi fikk beskjed om at bagasjen skulle lande i dag, men jeg vet fortsatt ikke hvor den er. Vanligvis har jeg ansvaret for bagasjen min selv, men nå kan jeg ikke spore den.

Kjenner smerter

Når det gjelder skaden, kjenner Wessel fortsatt smerter. Det ble likevel besluttet at hun skulle dra til Sør-Korea.

- Båndet mellom skulderen og kragebeinet har strukket seg, og jeg har fått høre at jeg er heldig som kom så godt unna det. Folka på Olympiatoppen mente at det var best å dra ned til OL og ta det dag for dag.

- Jeg har fått høre at det er helt sinnssykt at jeg kan gå og bevege meg slik. Det blir bedre for hver dag og jeg klarer å bevege skulderen i noen posisjoner, som nå forsøker å fokusere på de viktige konkurransene som kommer.

Nytt fokus

Wessel var Norges yngste olympier da hun deltok i Sotsji-OL for fire år siden, og hadde i utgangspunktet mål om å være med og kjempe om medaljene når hun nå returnerer til De olympiske leker.

Hun liker løypa i Pyeongchang, og tror den kan passe hennes kjørestil, men etter fallet har hun fått et nytt fokus på konkurransen om én uke.

- Håpet nå er å få kjøre uten smerter. Jeg har bare lyst til å kjøre et løp som jeg er fornøyd med. Jeg har drømmer selvfølgelig om medalje, men nå skal jeg bare fokuserer på kulen som er foran meg, sier kulekjøreren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer