FORBANNET: Steve Bruce ville fly på Gustavo Poyet, men forklarte at han er takknemlig for at han ble holdt igjen av assistendommeren. Poyet provoserte Bruce voldsomt med en kommentar under kampen, men ingen av de to vil avsløre hva som ble sagt. Foto: AFP/OLI SCARFF.
FORBANNET: Steve Bruce ville fly på Gustavo Poyet, men forklarte at han er takknemlig for at han ble holdt igjen av assistendommeren. Poyet provoserte Bruce voldsomt med en kommentar under kampen, men ingen av de to vil avsløre hva som ble sagt. Foto: AFP/OLI SCARFF.Vis mer

Heftig krangel mellom Premier League-trenere, slik forklarer de opptrinnet

- Jeg hadde hatt en tøff dag.

(Dagbladet): Sterke følelser er i sving når nedryksstriden etterhvert begynner å ta form mot slutten av Premier League-sesongen.

Ekstra ille blir det når en av nøkkelspillerne dine er arrestert for mistanke om seksuell omgang med mindreårig, og for Sunderland-trener Gustavo Poyet kokte det rett og slett over under kampen mot Hull City.

- Det eneste jeg kan fortelle er at det var en ekstremt tøff dag i går. Jeg har aldri hatt en dag som det, oppsummerer Poyet ifølge Guardian.

Ironisk applaus I utgangspunktet var «Gus» Poyet sendt til tribunen etter å ha sparket en vannflaske i frustrasjon over at Jack Rodwell fikk gult kort for filming etter 37 minutter.

Hull-trener Steve Bruce ble plutselig involvert da Poyet bestemte seg for å ta omturen innom Tigrenes tekniske sone på vei ut av banen.

Uruguayaneren gikk for å ta Bruce i hånda, men ombestemte seg og valgte heller å gi en provoserende ironisk applaus til Hull-treneren.

- Det var ingenting. Det var bare fotball, lidenskap som kom ut. Jeg syns ikke det er alvorlig å sparke en flaske heller, men jeg var misfornøyd med dommerens avgjørelse, sa 47-åringen på pressekonferansen etterpå (gjengitt i Daily Mail).

Nøyaktig hva han sa som fikk Bruce til å reagere så kraftig, ville han ikke avsløre.

- Det var ikke så ille. Hvis dere ser reprise av det, og leser på leppene mine, ser dere hvem som sa hva, sa Poyet.

- Ikke særlig hyggelig TV-bildene viste imidlertid tydelig at Bruce lot seg provosere av det Poyet sa, men heller ikke han vil avsløre hva det dreide seg om.

- Vi var uenige i om Rodwell filmet eller ikke. Jeg syns dommeren hadde rett (dommeren ga gult til Rodwell). Nøyaktig hva han sa får nesten være opp til han å avsløre, men jeg kan si at det ikke var særlig hyggelig. Det var ikke «ha en fin dag, Steve», sa Bruce.

Adam Johnson, tidligere Manchester City-spiller og nåværende toppscorer i Sunderland, ble denne uken arrestert for seksuell omgang med mindreårig. Vingen er foreløpig suspendert av klubben i påvente av dommen.

Både Poyet og Bruce har vanskelige uker foran seg, selv om begge deres klubber foreløpig har brukbar margin ned til nedryksstreken. Uavgjortresultatet gjør at Hull er på 15. plass og Sunderland er på 16. plass med henholdsvis 27 og 26 poeng.