Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hege (18) fra LSK har en nesten uslåelig rekord

- Det er helt unikt.

PÅ GULLJAKT: LSK Kvinner og Hege Legreid-Pedersen jakter gull i Norway Cup og vant 19-0 i deres kvartfinale. LSK-jenta er den spilleren med flest kamper i turneringen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PÅ GULLJAKT: LSK Kvinner og Hege Legreid-Pedersen jakter gull i Norway Cup og vant 19-0 i deres kvartfinale. LSK-jenta er den spilleren med flest kamper i turneringen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Hege Legreid-Pedersen (18) fra LSK Kvinner runder snart 50 Norway Cup-kamper og er den spilleren som har spilt flest kamper i turneringen noensinne.

I tillegg kan hun spille sin fjerde finale i år. I dag spilte hun sin kamp nummer 46 - og tallet fortsetter å stige.

Hemmeligheten til Hege er: Hun kommer alltid langt i Norway Cup. De siste fem åra har hun kommet til tre finaler og to kvartfinaler. I år går hun igjen for gull.

- Det er selvsagt rart å tenke på at jeg har flest kamper, for det er jo mange som deltar. Men det er like gøy hvert år, sier Hege Legreid-Pedersen, som har deltatt hvert år siden hun var 11 år.

Det året var hun for ung til å være med i sluttspillkamper, og er det eneste året hun ikke har kommet lengre enn kvartfinale.

Flere år igjen
Til daglig spiller 18-åringen i 2. divisjon på rekruttlaget til LSK Kvinner, men hun har også vært med å trent med A-laget som spiller i Toppserien.

- Jeg håper at rekorden vil bli stående en stund, og jeg vil være med i Norway Cup et par år til, sier Hege.

STORSEIER: I kraftig regnvær vant LSK og Hege Legreid-Pedersen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STORSEIER: I kraftig regnvær vant LSK og Hege Legreid-Pedersen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Torsdag vant LSK Kvinner 19-0 mot Grua/Harestua i kraftig regnvær. Selv om det ofte er et par dager med gjørmete baner i løpet av turneringen, stopper ikke det rekordkvinnen fra å møte opp år etter år.

- Av og til tenker jeg «nei, nei, nei» når banene er dekket av gjørme og det fossregner, men det er alltid spennende å se om vi kan nå en ny finale, sier hun.

Nesten umulig å slå
Pressesjef for Norway Cup, Lucy Thoresen, sier til Dagbladet at det skal mye til å slå Heges rekord.

- Jeg har aldri hørt om noen som har flere kamper, og denne rekorden kan bli stående lenge. At hun har kommet langt i sluttspillet nesten hvert eneste år er helt unikt, og det kan nesten være umulig å slå den med det aller første, sier Thoresen.

REKORD-HEGE: Hege Legreid-Pedersen fra LSK Kvinner har snart spilt 50 kamper. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
REKORD-HEGE: Hege Legreid-Pedersen fra LSK Kvinner har snart spilt 50 kamper. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media