TWAR-SYK: Hege Bøkko har i lengre tid slitt med sykdom. Nå har hun endelig fått svar på hva som feiler henne.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TWAR-SYK: Hege Bøkko har i lengre tid slitt med sykdom. Nå har hun endelig fått svar på hva som feiler henne. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Hege Bøkko har fått påvist twar

Kan være ute i flere måneder.

(Dagbladet): Skøyteløper Hege Bøkko har slitt med sykdom de siste ukene, og måtte droppe NM i Stavanger for drøyt to uker siden.

- Kroppen fungerer ikke. Det er veldig kjedelig å melde forfall, men det er ingen vits i å gå NM når en ikke kan trene skikkelig og yte sitt beste, sa Bøkko da.

Hun har siden den tid vært gjennom en rekke undersøkelser, og har fått påvist lungeinfeksjonen Twar. Hun får nå behandling for dette de nærmeste tre ukene og kan i denne perioden bare trene begrenset, heter det i en pressemelding fra Olympiatoppen.

- Restitusjonstiden for denne typen lungeinfeksjon kan være fra noen få uker til flere måneder, men vi har håp om at dette ikke blir for langvarig, sier Olympiatoppens lege for Skøytelandslaget, Fredrik S. Bendiksen, i pressemeldingen.

Bøkko er glad for at legene har funnet ut hva som har plaget henne de siste ukene.

- Jeg er veldig glad vi har funnet ut av dette. Kroppen har ikke respondert som normalt på trening og det er en befrielse å finne årsaken. Jeg håper og tror det nå vil snu, og føler jeg får god hjelp av støtteapparatet. Jeg ser lyst på fremtiden, og gleder meg til juleribbe, sier Bøkko til Dagbladet.