HÅPER PÅ TOPP TI: Hege Bøkko ligger på niendeplass etter to distanser i allround-EM i kveld. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix
HÅPER PÅ TOPP TI: Hege Bøkko ligger på niendeplass etter to distanser i allround-EM i kveld. Foto: Terje Bendiksby, ScanpixVis mer

Hege Bøkko på vei mot karrierebeste i EM

På niendeplass etter to løp.

Hege Bøkko (20) kan være på vei mot sin beste plassering noensinne i EM.

Et feilskjær kort tid etter start ødela for en topplassering på åpningsdistansen 500 meter, men skøytetalentet slo tilbake med en sterk 3000 meter.

Hun ligger på niendeplass sammenlagt og er beste norske jente etter halvgått mesterskap i Budapest. På 3000-meteren ble hun også nummer ni, og dermed ligger 20-åringen godt an til å få gå fire distanser i EM for første gang i karrieren. Dette er hennes tidligere plasseringer i EM: 15-13-13.

- Niendeplass sammenlagt er bedre enn jeg har vært tidligere. Etter en litt dårlig start, har jeg hentet meg bra inn. Målet mitt i EM har først og fremst vært å komme med på siste distanse, men jeg har hatt en drøm om en plassering blant topp ti, sa Bøkko til NTB.

Verste distanse Hun gikk offensivt ut på 3000-meteren og klarte 4.26,39 etter å ha fått det tungt på slutten. Åpningsdagen i EM var preget av mye vind.

- Jeg har alltid hatt 3000 meter som den verste distansen min i mesterskap, og det har gjort at jeg ikke har fått gå 5000 meter, sa Team CBA-løperen.

- Jeg visste det ville bli et helvete. Det ble litt tungt på de to siste rundene, men jeg tror jeg fikk ut det jeg hadde. Jeg prøvde å gå løpet som en liten intervall og jobbe på vekslingssiden der det var motvind.

Misfornøyd Bøkko fikk også en positiv avslutning på dagen etter at hun hadde vært misfornøyd med sitt første løp. På 500-meteren fikk hun et feilskjær tidlig, som fikk henne ut av rytmen. Hun endte på tiendeplass med 41,48 sekunder.

- Jeg var litt forbannet etter 500 meter og hadde håpet på bedre. Men med 45 minutter til neste løp måtte jeg bare nullstille. Jeg var rett og slett uheldig, fikk et dårlig skjær og kom i ubalanse, sa Bøkko.

Hun er offensiv foran morgendagens 1500 meter.

- Nå er det bare å gi gass. 1500 meter er en av mine beste distanser.

Tyske Claudia Pechstein leder sammenlagt med poengsummen 83,955 etter to løp. Nederlandske Ireen Wüst følger like bak med 83,975. På tredjeplassen ligger Natalie Czerwonka fra Polen. Ida Njåtun er nummer 14, mens Mari Hemmer ligger på 17.-plass.

Tolv løpere får gå den avsluttende 5000-meteren søndag.

(NTB)