Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hege Bøkko skjønner ikke hva Dagbladets lesere tenker med

50 prosent mener at Bøkko-søsknene ikke bør gå for Norge.

FØLGER HVERANDRE: Håvard og Hege Bøkko skal trene sammen med Peter Mueller og profflaget CBA det neste året. 
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
FØLGER HVERANDRE: Håvard og Hege Bøkko skal trene sammen med Peter Mueller og profflaget CBA det neste året. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Dagbladet har i dag lagt ut en poll hvor du kan stemme på om Bøkko bør bli nektet å gå på skøyter for Norge etter at søsknene ble med i profflaget CBA.

Det har i skrivende stund kommet inn 12.500 stemmer, og fordelingen er 51-49 i favør Bøkko. Med andre ord er det mange der ute som vil nekte Bøkko å konkurrere med flagget på brystet.

- Jeg skjønner ikke hva de tenker med. Vi må selv føle at vi går der det føles best. Vi er ikke så unge at vi kan sløse bort tid. Vi har troen på CBA, sier Hege Bøkko oppgitt til Dagbladet.

- Det er litt typisk norsk å tenke gammelt. Det er ingen som hadde brydd seg om jeg hadde trent hjemme alene, sier Håvard Bøkko.

Tøft valg Hege Bøkko innrømmer at det er et hardt valg hun og broren nå har tatt.

- Jeg har veid mye for og imot, det har vært mye tenking. CBA kom mest positivt ut, det var helheten som gjorde at valget falt på CBA, sier Hege Bøkko.

- Var det et valg dere foretok i fellesskap?

- Nei. Dette er individuelt. Vi hadde blitt splittet om vi var uenige. Dette var noe begge ville. Kanskje vi har påvirket hverandre litt, sier Hege Bøkko.

Sekunderingen litt å si Håvard Bøkko legger ikke skjul på at han ser frem til å jobbe med Peter Mueller igjen. At den nye treneren ikke får ta sekunderingen under internasjonale løp, tenker han ikke så mye på.

- Klart det har litt å si, men det er ikke noe «big deal». Mueller har gitt meg framgang hvert eneste år. Jeg hadde han som trener i seks år. Programmet hans funker for meg, det blir hardere trening med Mueller, sier Håvard Bøkko til Dagbladet.

- Vil sponsorene fortsatt ha Håvard Bøkko?

- Ja, de jeg har snakket med vil det. De vil bare at jeg skal gå fort på skøyter, sier Håvard Bøkko.

Håvard Bøkko har ingen planer om å flytte på seg, og kommer fortsatt til å bo hjemme i Hol.

Naturlig valg Sportssjef i CBA, Eskil Ervik, fortalte på dagens pressekonferanse at laget ønsket gode skøytere, og at Bøkko-søsknene derfor var et naturlig valg.

- Vi skal bli best i gruppa, og satser deretter. Vi kommer til å ha base her i Oslo, men vil representere hele landet, sier Ervik.

Han jobber med å få flere navn fra Sverige, Nederland og Japan til å bli med CBA, uten å røpe navn.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media