Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hege og Håvard er som familie for meg

Peter Mueller gjenforenes med Bøkko-søsknene.

GJENFORENES: Skøytetrener Peter Mueller, Håvard Bøkko og lillesøster Hege Bøkko skal endelig samarbeide igjen i skøytelaget Team CBA. Tirsdag dro de med 40 knop på kick-off tur i Oslofjorden. Foto: Heiko Junge / Scanpix
GJENFORENES: Skøytetrener Peter Mueller, Håvard Bøkko og lillesøster Hege Bøkko skal endelig samarbeide igjen i skøytelaget Team CBA. Tirsdag dro de med 40 knop på kick-off tur i Oslofjorden. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Peter Mueller får endelig trene sine to favorittløpere igjen.

- Håvard og Hege Bøkko er som familie for meg, sier amerikaneren til NTB.

Halvannet år etter at Peter Mueller fikk sparken som landslagstrener, er han tilbake for fullt i norsk skøytesport.

Han står sammen med Bøkko-søsknene i spissen for profflaget Team CBA.

- Jeg har alltid hatt et spesielt forhold til dem. Jeg visste i hjertet mitt at vi en dag ville være sammen igjen. Det var bare en følelse jeg hadde. Det tok ikke lang tid, sier Mueller.

- Helt ærlig, så kan jeg si at de er to av mine favorittutøvere. De er som familie for meg, legger skøytetreneren til.

- Verdens beste trener De ble gjenforent da Håvard og Hege Bøkko vraket landslaget i vår og valgte å satse med Muellers privatlag.

- Det er litt spennende å prøve noe nytt fra i fjor. Jeg tror treningene med Peter passer meg best. Han er kanskje verdens beste trener og er den treneren som gir mest av seg selv, mener storebror Bøkko.

I seks år jobbet Mueller sammen med Håvard Bøkko på landslaget.

- Det er godt å være tilbake i samme trening som ga gode resultater før. Jeg har et helt annet humør og innsats på trening nå enn i fjor, forteller 24-åringen, som legger til at han aldri mistrivdes på landslaget.

- Vi kjenner hverandre ut og inn. Han vet hva jeg krever av ham, og jeg vet når han føler seg bra eller ikke, sier Mueller.

Bøkko leverte en ustabil sesong på isen sist vinter, men hallingen opplevde likevel karrierens største øyeblikk da han ble verdensmester på 1500 meter. VM-gull klarte han aldri under Muellers tid som landslagstrener.

- Jeg ble verdensmester sist sesong, men jeg gikk fortere på skøyter med Peter som trener.

Store forventninger Mueller har alltid brukt store ord når han har snakket om Håvard Bøkkos potensial som skøyteløper. Amerikaneren har tro på en suksessrik sesong for sin største stjerne.

- Han er bedre enn noen gang. Han blir veldig sterk denne sesongen. Motivert er han også, forteller Mueller.

- Håvard har mange mål han fortsatt ikke har nådd. Han er fortsatt ung, men han har vært med så lenge at folk tror han sikkert er 35 år gammel. Jeg tror mye bra vil skje denne sesongen.

Bøkko selv har også gull i blikket.

- Allround-VM er det største målet mitt, og da er målet å vinne. Jeg har nok sølv fra før, sier Hol-løperen til NTB.

(NTB)