Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hege og Håvard må svare innen onsdag

Bøkko-søsknene kan gi seg på landslaget.

Hamar  20101104.
TO TILBUD: Skøyteløper-søsknene Håvard og Hege Bøkko må velge mellom Peter Muellers lag og landslaget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix .
Hamar 20101104. TO TILBUD: Skøyteløper-søsknene Håvard og Hege Bøkko må velge mellom Peter Muellers lag og landslaget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix . Vis mer

Håvard og Hege Bøkkos framtid på skøytelandslaget er fortsatt usikker. Søskenparet har fått forlenget svarfristen av Norges Skøyteforbund.

Bøkko-søsknene skulle opprinnelig svart skøyteforbundet i dag om de vil gå for landslaget neste sesong, men fikk innvilget en utsettelse.

- Vi er enig om at de skal gi et svar innen onsdag neste uke, sier generalsekretær Nils Einar Aas i Norges Skøyteforbund til NTB.

Alternativet er profflaget Team CBA. Privatlaget trenes av ekslandslagstrener Peter Mueller og finansieres av forretningsmannen Rolf Hauge. Hauges selskap er fra før sponsor til søsknene.

Håvard Bøkko hadde en variabel sesong i vinter, men kunne glede seg over karrierens første VM-gull (1500 meter) og sølv i allround-VM.

Venter Aas vil ikke si noe om magefølelsen når det gjelder Bøkko-søsknenes valg. Skøyteforbundet hadde evalueringssamtaler med hele landslaget, inkludert Bøkko-søsknene, forrige uke.

- Jeg har ikke lyst til å spekulere rundt det. Vi har presentert vårt sportslige opplegg og fått noen spørsmål rundt dette. De har vi besvart. De gir uttrykk for at alle forhold når det gjelder videre satsing på forbundslaget er avklart. Nå gjenstår bare beslutningen deres, forteller Aas.

Dersom søskenparet melder overgang til privatlaget, betyr det ikke at Peter Mueller vil få sekundere dem under internasjonale løp. Det skal landslagstrener Jarle Pedersen gjøre.

- Samarbeidet vårt med Peter Mueller er avsluttet, og forbundet kommer ikke til å akkreditere ham, sier Aas.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media