Hege overtalte Ådne

Da Ådne Søndrål ble verdensmester på 1500-meter i Calgary, kastet samboer Hege Baardsen seg på telefonen med følgende beskjed: - Du kan ikke legge opp likevel. Disse øyeblikkene nyter du altfor godt. Heges støtte var avgjørende for at Ådne tar ett år til på skøytebanen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Hun var vel engstelig for at jeg skulle bli for mye hjemme, flirer Ådne, og tar et godt tak rundt jenta som 27. juni blir fru Søndrål.

Men hallingdølen presiserer at avgjørelsen om å fortsette bare er hans egen.

- Verken Hege, skøyteforbundet eller sponsorer med millionkontrakter kan få meg til å gå fort på skøyter. Jeg må ville det sjøl. Og jeg må være forberedt på å trene enda mer enn før for å holde følge med utviklingen.

Trives for godt

- Egentlig hadde jeg lovet Hege å slutte nå. Men når hun motiverer meg til å fortsette, kjennes det riktig. Tross alt betyr hun og lille Sander (3) mest for meg og min trivsel, sier Ådne Søndrål.

Og like viktig:

Når kjerringa i huset sier ja til flere skøyteløp, slipper Ådne å lokke med sydenturer for å bevare husfreden.

- Jeg så Ådne bli OL- og verdensmester på TV. Ansiktet og kroppsspråket fortalte mye om hvordan han trives på isen. Derfor synes jeg han skulle fortsette - hvis han sjøl hadde lyst, sier Hege Baardsen - stolt av gullgutten sin.

Flere brikker

Men det var ikke bare familiesituasjonen som avgjorde Ådnes skøyteframtid. Flere brikker skulle på plass. Men da Hege og Sander (3) var enige, begynte Ådne å jobbe fram en løsning for sesongen 1998/99.

Løsningene innebefattet:

  • Skolegang.
  • Egen motivasjon.
  • Enighet med skøyteforbundet.
  • Utsettelse av jobben i Norsk Hydro.

- Hadde det blitt problemer på ett av disse punktene, ville jeg vært skøytepensjonist nå. I stedet satser jeg på VM-gull og verdensrekorder, og ei tid på 1,45-tallet på 1500-meter, sier Ådne Søndrål.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer