Hege Riise er ny landslagssjef

Det bekrefter Norges Fotballforbund i en pressemelding.

NY LANDSLAGSSJEF: Hege Riise. Foto: Reuters
NY LANDSLAGSSJEF: Hege Riise. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hege Riise (53) er ny landslagssjef for a-laget til kvinnene. Hun får med seg Monica Knudsen, Ingvild Stensland og Jon Knudsen i trenerteamet. Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Tidligere i sommer tok hun J19-landslaget til en finale i EM. Der tapte de på overtid mot Spania.

- Å få lede Norges A-landslag er det største, og jeg er stolt og glad over å få tillit til å lede laget og teamet. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på utfordringen, sier Hege Riise i pressemeldingen.

Jon Knudsen, som er keepertrener i LSK, skal jobbe både i landslaget og LSK, før han blir heltidsansatt i NFF. Det opplyser LSK på sine nettsider.

VM-kvalifisering

Allerede om noen uker skal hun lede laget for første gang. Da avsluttes VM-kvalifiseringen med bortekamp mot Belgia 2. september og hjemme mot Albania fire dager seinere. Med uavgjort eller seier mot Belgia er Norge klare for neste års VM.

- Vi er stolte av å kunne presentere ny landslagssjef som kan skilte med utrolige resultater både som spiller og trener, og som kjenner bedre enn noen konkurransen som møter oss der ute. Heges trenerprofil og spillestilprinsipper er godt forankret i Norges fotballkultur og NFFs sportsplan, samtidig som hun har god erfaring med at moderne fotball også krever fleksibilitet i spillet, en evne til å overraske motstandere, sier fotballpresident Lise Klaveness.

Tidligere har Riise også vært trener i LSK Kvinner. Der tok hun både serien og cupen tre ganger, i 2016, 2018 og 2019. Hun vant også serien i 2017.

- Bra utgangspunkt

Riise vant også VM-sølv og OL-gull da hun var assistenttrener for USA fra 2009 til 2012.

- Det blir hektisk, men vi skal bruke tiden nå til å preppe inn mot de første kampene. Alle skjønner hva de kampene betyr, og vi ser nå alle Belgias kamper fra EM og på hvordan vi skal slå dem, forteller Riise.

- BRUTALT: Landslagsspiller Ada Hegerberg kommenterer skandaletapet mot England i fotball-EM. Video: NTB Vis mer

Hun legger til:

- Utgangspunktet vårt er bra med gruppeledelse og jeg regner med at det kommer en revansjelysten gjeng etter EM. Det er, slik jeg har forstått det, fortsatt god stemning i spillergruppa. Det skal vi bygge videre på.

Martin Sjögren og NFF ble enig om at han skulle gi seg etter EM-fiaskoen. Norges seier mot Nord-Irland hjalp lite da de tapte 8-0 mot England og 1-0 mot Østerrike. De dårlige resultatene gjorde at det endte i en tidlig exit.

NFF har invitert til pressekonferanse på Ullevaal klokka 13.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer