Hege Riise hedret av FIFA

Hege Riise er tildelt den prestisjetunge prisen FIFA Centennial Order of Merit for sin innsats for fotballen.

Prisen ble delt ut under FIFAs jubileumskongress i Paris. Den norske landslagsstjernen fikk prisen i likhet med én spiller i hvert av Det internasjonale fotballforbundets (FIFA) 204 medlemsland.

Norges Fotballforbund (NFF) har ikke bestemt hvor og når prisen fysisk vil bli overrakt Hege Riise. NFF nominerte Riise, og fotballpresident Sondre Kåfjord er full av lovord om Team Strømmen-spilleren.

- Hege Riise har dominert norsk og internasjonal kvinnefotball i 13 år og er en verdig mottaker av en slik utmerkelse, sier Kåfjord til nettstedet fotball.no.

Han trekker frem Riises lojalitet, egenmotivasjon og positive innstilling på og utenfor banen: - Hun er utrolig fair. I løpet av sine 186 landskamper har hun kun fått to gule kort.

Riise har startet på trenerutdanning, og fotballpresidenten håper å se mye til henne i norsk fotball i årene som kommer. 14 år etter landslagsdebuten er hun fortsatt en sentral spiller på det norske landslaget.

- Vi trenger slike personligheter, som kan gå foran og vise vei, sier Kåfjord.

Hege Riise er en av verdens mest meritterte fotballspillere. Hun har vunnet EM-, VM-, og OL-gull, og etter VM-gullet i 1995 mottok hun FIFAs gullball som beste spiller.

34-åringen, som også har vært profesjonell i Japan, spilte i den amerikanske proffligaen WUSA i tre år før hun vendte tilbake til Norge foran årets sesong. I USA ble hun serie- og cupmester og fikk flere individuelle utmerkelser.

Riise var på «All Star»-laget de to siste sesongene.

NTB