Hege Riise ny engelsk landslagssjef

Skal lede kvinnelaget midlertidig.

NY ROLLE: Hege Riise går inn som hovedtrener for A-laget til England kvinner. Foto: Jil Yngland / NTB
NY ROLLE: Hege Riise går inn som hovedtrener for A-laget til England kvinner. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hege Riise overtar de engelske fotballkvinnene på midlertidig basis etter at Phil Neville ga seg. Det bekrefter Det engelske fotballforbundet i en pressemelding.

- Jeg er spent over muligheten jeg har blitt gitt til å jobbe med England kvinner. Dette er et stolt og ambisiøst lag som jeg ser fram til å jobbe med, og jeg er trygg på at jeg vil ha en positiv innvirkning når jeg møter troppen i februar, sier Riise i pressemeldingen.

Riise gikk av som hovedtrener for LSK Kvinner i desember etter flere suksessrike år. Hun gikk da over til en rolle som utviklingssjef i klubben.

Når Riise er ferdig med England-oppgaven, skal hun lede det norske J19-landslaget.

- Det blir selvfølgelig veldig artig og spennende å få muligheten med England, og det blir en ny utfordring for meg å trene landslag. Jeg er glad for at det ble en god ordning på dette slik at jeg får muligheten til det nå først og så komme hjem til J19-landslaget til høsten, sier Riise i en pressemelding.

- Betydelig erfaring

Riise får med seg canadiske Rhian Wilkinson i det engelske trenerapparatet.

- De vil gi oss betydelig internasjonal erfaring og vil hjelpe å lede spillerne våre før Sarina Wiegman kommer for å lede oss til EM i 2022, sier Baroness Sue Campbell i pressemeldingen.

Tar over

Den nederlandske stjernetreneren Sarina Wiegman (51) er allerede ansatt som England-sjef fra september i år, og hun leder dermed laget i EM neste år.

Det kan imidlertid ligge et sommer-OL i Tokyo i potten for Riise.

Riise har fra før erfaring som U23-trener for Norge og som assistenttrener for Pia Sundhage da hun var USA-sjef. Som spiller ble hun blant annet verdensmester (1995) og olympisk mester (2000) med Norge, skriver NTB.

Phil Neville gikk av som engelsk landslagstrener på dagen for å lede David Beckhams Inter Miami.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer