Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lyon ble seriemestere

Hegerberg-dobbel da Lyon ble seriemestere

Ada Hegerberg scoret to av målene i Lyons 7-0-kamp hjemme mot Marseille. Seieren gjorde Hegerberg og hennes klubbvenninner til franske seriemestere nok en gang.

GOD: Ada Hegerberg scoret to mot Marseille søndag. Foto:  REUTERS/Emmanuel Foudrot
GOD: Ada Hegerberg scoret to mot Marseille søndag. Foto: REUTERS/Emmanuel Foudrot Vis mer

Den franske gullkampen var i praksis avgjort, men søndag ble det offisielt. Lyon kan løfte ligatrofeet for tolvte år på rad. Klubben har vunnet samtlige kamper og topper tabellen åtte poeng foran Paris Saint-Germain når det gjenstår to serierunder.

Hegerberg gjorde målene som ga 2-0 og 6-0. Begge kom i løpet av den siste halvtimen. Dermed er hun oppe i 30 seriemål og 51 scoringer totalt denne sesongen.

Ny trippel?

Seriemesterskapet er i boks, men Lyon er på jakt etter å kopiere fjorårets trippeltriumf. Klubben er klar for finale i både den franske cupen og mesterligaen.

Finalen i mesterligaen er mot tyske Wolfsburg. Den spilles 24. mai i Ukrainas hovedstad Kiev. Akkurat som Real Madrid i mennenes finale noen dager senere spiller Lyon for sin tredje strake tittel i turneringen.

Hegerberg er turneringens toppscorer med 14 mål, som er tangering av Celia Sasics sesongrekord fra 2015. Med scoring i finalen er hun alene på topp.

Møter storesøsteren

Også i 2016 ble Hegerberg toppscorer i mesterligaen, da med 13 mål. Hun tangerte Sasic-rekorden i første kvartfinale mot Barcelona, men har gått målløs av banen i de tre mesterligakampene siden da.

I den franske cupfinalen møter Ada Hegerberg storesøster Andrine, som spiller for Paris Saint-Germain. Men før den tid skal de først møtes i serien. Det blir en kamp uten den store betydningen.

Slik er Lyons program resten av sesongen:

18. mai: Seriekamp mot Paris Saint-Germain (borte)

24. mai: Mesterligafinale mot Wolfsburg i Kiev.

27. mai: Seriekamp mot Rodez Aveyron (borte)

31. mai: Cupfinale mot Paris Saint-Germain i Strasbourg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media