SENDTE LYON I LEDELSEN:  Ada Hegerberg jubler for 1-0-scoringen. Foto: NTB Scanpix
SENDTE LYON I LEDELSEN: Ada Hegerberg jubler for 1-0-scoringen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hegerberg etter triumfen: - Den største dagen i mitt liv

Scoret i Champions League-finalen og vant med Lyon.

Wolfsburg - Lyon 1-1 (4-5 etter straffekonk)

(Dagbladet): Det norske kvinnelandslaget i fotball kvalifiserte seg ikke til sommerens OL i Rio de Janerio. Synd - all den tid det finnes verdensklassespillere i troppen.

Torsdag kveld fikk én av dem - Ada Hegerberg (20) - likevel sjansen til å vise seg fram på verdensscenen. Lyon møtte Wolfsburg i Champions League-finalen, og vant 5-4 sammenlagt etter straffesparkkonkurranse.

- Det er den største dagen i mitt liv, sier Hegerberg til NRK.

Magi Det var 12 minutter ut i kampen at den norske jenta sørget for magi. Lagvenninna på Lyon - Pauline Bremer - stormet opp på høyrekanten og fant Hegerberg foran mål. Og hun feilet ikke.

- Helt vanvittig. Det ser enkelt ut, men du skal ha nese for mål, sa Eurosports ekspertkommentator Melissa Wiik.

Hegerberg så lenge ut til å bli matchvinner, men to minutter før slutt utliknet Wolfsburgs Alexandra Popp. Dermed gikk kampen til ekstraomganger og straffesparkkonkurranse.

Lyon soret på fire av fem forsøk, Wolfsburg på tre. Hegerberg bommet på sin straffe, men det fikk ingen betydning. Lyon er vinnere av Champions League 2016.

17 år siden Solskjær I dag er det nøyaktig 17 år siden Ole Gunnar Solskjær scoret i Champions League-finalen mot Bayern München. Nordmannen sørget for det avgjørende 2-1-målet på Camp Nou.

Nå har en norsk fotballspiller gjort det igjen: Scoret og vært sentral i Champions League-finalen.

- En magisk kveld, sier Hegerberg til NRK.

Hun kroner en knallsesong i Lyon, som vant både serien og cupen. Dette var hennes 13. mål i Champions League-turneringen.

Hun har 49 landskamper og 28 mål for det norske landslaget.

- Å vinne mesterligaen i en sesong der laget også har vunnet serie og cup, og man selv har scoret over 50 scoringer, er helt enormt, sier NRKs fotballekspert Lise Klaveness.

FORNØYDE JENTER:  Lyon-spillerne kunne slippe jubelen løs etter en laaang kamp. Foto: NTB Scanpix
FORNØYDE JENTER: Lyon-spillerne kunne slippe jubelen løs etter en laaang kamp. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.