Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hegerberg historisk

Tangerte utrolig målrekord.

MÅLMASKIN: Ada Hegerberg bøtter inn mål. I kampen mot Fortuna Hjørring scoret hun mål nummer 50 og 51 i rekka, noe som gjør at hun ligger likt med legendariske Anja Mittag. Vis mer
  • Fortuna Hjørring - Lyon 0-4 (0-4)

Ada Hegerberg er i storform, og i kveld skrev hun seg inn i historiebøkene. Den norske spissen scoret to av Lyons mål mot Hjørring, noe som sendte henne opp på delt førsteplass på lista over tidenes målscorere i Champions League.

Kveldens scoringer var nummer 50 og 51 i rekka, noe som gjør at hun ligger likt med legendariske Anja Mittag. Tyskeren la opp i sommer og har ikke muligheten til å score flere mål. Dermed klatrer trolig Hegerberg alene til topps om ikke lenge.

- Jeg fikk nettopp en melding fra Anja Mittag, og det er fantastisk. Hun er en legende, og det gir meg glede og motivasjon, sa Hegerberg ifølge Lyons Twitter-konto.

Spissens 51 scoringer har kommet på bare 49 kamper - noe som gir et målsnitt på litt over en nettkjenning per kamp.

Etter 17 minutter sendte 24-åringen det franske laget i føringen. Eugenie Le Sommer lyste opp høstkvelden med to nye scoringer, før Hegerberg la på til 4-0 etter pause med en kontant heading.

KRITIKK: Etter kampen mot Romania fredag, forklarte Martin Ødegaard kritikken mot Ada Hegerberg. Video: Fredrik N. Filtvedt Vis mer

Bøtter inn

Lyon har etablert seg som det desidert beste kvinnelaget i verden i nyere tid, og Hegerberg har vært og er svært sentral i deres dominans.

Klubben har vunnet Champions League de siste fire sesongene, og har fått en strålende start på årets turnering også. I første runde mot russiske Ryazan scoret Hegerberg fem mål over to kamper.

Målrekorden sier sitt, men spissen har også vist at hun kan score i de virkelig store kampene. I fjorårets Champions League-finale mot Barcelona ble det hattrick på måljegeren fra Sunndalsøra.

Hegerberg er også toppscorer i den franske ligaen i år med åtte mål på fem kamper.

I rekordbok

I andre omgang mot Hjørring hadde Hegerberg og Lyon flere store sjanser, men det ble med de fire scoringene. I neste kamp får Hegerberg nye muligheter til å klatre forbi Mittag på lista over tidenes toppscorere.

Hegerberg oppnådde en annen milepæl tidligere i dag da hun fikk plass i Guiness rekordbok.

Den anerkjennelsen fikk hun for å være tidenes første kvinne som vinner Ballon d'Or - eller Gullballen på norsk.

Prisen fikk hun blant annet etter at hun scoret på bestilling for Lyon etter overgangen til den franske storklubben i 2014. Forrige sesong var intet unntak, da hun mottok prisen. 53 mål ble fasiten. 15 av dem kom i mesterligaen, hvilket var rekord.

Saken oppdateres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media