Hegerberg: - Kjenner frustrasjonen hennes

Ada Hegerbergs lagvenninne slakter EM-valg.

INTENSE DAGER: Ada Hegerberg sier det har vært noen fine og intense dager i forbindelse med landslagssamlingen. Foto: Heiko Junge / NTB
INTENSE DAGER: Ada Hegerberg sier det har vært noen fine og intense dager i forbindelse med landslagssamlingen. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Det er flere som er kritiske til at to av sommerens EM-arenaer i England har en makskapasitet på 12 000 (Leigh Sports Village og New York Stadium) og at den minste (Manchester City Academy Stadium) vil huse maks 4 700 tilskuere.

Lyon- og Island-profil Sara Björk Gunnarsdóttir (31) har kalt det «pinlig» og «respektløst» at Island må spille på den minste EM-arenaen når laget åpner mot Belgia 10. juli. Island spiller på samme stadion mot Italia fire dager seinere, og 31-åringen mener at arrangøren ikke har forberedt seg på at Island kan selge mer enn 4000 billetter til kampen(e).

- Jeg er skuffet over arenaene vi har fått. Det er sjokkerende - vi spiller en turnering i England med mange store arenaer, og vi må spille på en treningsbane som tar rundt 5000 tilskuere, sa Gunnarsdóttir blant annet til podkasten Their Pitch.

Lagvenninne Ada Hegerberg (26) forbereder seg til Norges kamp mot New Zealand på Ullevaal søndag. Hun forstår at islendingen er frustrert.

- Vi har jo hatt en diskusjon om det ja, det har vi. Jeg vet ikke helt bakgrunnen for det valget her, fra deres side. Jeg kjenner frustrasjonen hennes. England har jo noen fantastiske stadioner, sier Hegerberg til Dagbladet og fortsetter:

- Jeg så noen av tilsvarene hun fikk på kritikken hun kom med, og det virker som de har misforstått litt hva hun egentlig ville få fram også. Jeg vet ikke om det er en måte å vri seg litt unna tematikken på, eller om de virkelig ikke forsto problematikken.

FRUSTRERT: Sara Björk Gunnarsdóttir. Foto: Sven Beyrich/SPP/Shutterstock/NTB
FRUSTRERT: Sara Björk Gunnarsdóttir. Foto: Sven Beyrich/SPP/Shutterstock/NTB Vis mer

Svarte på kritikken

Det engelske fotballforbundet (FA) kom tirsdag med et svar på kritikken som har haglet.

- Arenaene ble bestemt i 2019. Sannheten er at vi gikk gjennom alle store arenaer og byer i landet og det var noen få som sto fram og sa at de ønsket å arrangere mesterskapet, sier FAs administrerende direktør Mark Bullingham, ifølge ESPN.

Bullingham sier videre at det ikke var lett å få byer til å stille opp som verter i mesterskapet.

På spørsmål om hva Hegerberg tenker om det, svarer hun:

- At det er deres valg, egentlig. Jeg har ikke noe mer formening om det.

Landslagsvenninne Ingrid Syrstad Engen (24) mener at Norge må vise på banen at EM for kvinner er et bra utstillingsvindu for å arrangere store kamper.

- Man vet ikke helt hva som stemmer i den saken, men jeg tror det er mye som har skjedd de siste åra også, og det blir viktig at vi viser utpå der at det er et bra produkt, og så tror jeg at det ikke kommer til å være så mye av det framover, sier Syrstad Engen til Dagbladet og fortsetter:

- Vi håper på å bryte slike barrierer, at det ikke skal være sånn at man ikke ønsker å arrangere et EM for kvinner, for jeg tror at det blir utrolig stort og at vi kommer til å vise at det lønner seg.

- Intense dager

Norge har to treningskamper før avreise England, der den første gruppespillskampen i EM spilles mot Nord-Irland 7. juli.

- Det har vært noen fine, men intense dager, det må jeg si. Det er alltid sånn når det er oppstart igjen. Det er mye du skal gjennom, det er mye på programmet og sånn er det. Så har vi jo tid, det handler egentlig om å ikke få alt på én trening, men fordele det utover hva vi virkelig vil jobbe med, sier Hegerberg og fortsetter:

- Og så vet vi at når vi kommer til England, så er vi nødt til å være skarpe og på plass.

Hegerberg gjorde som kjent comeback med flagget på brystet i år, etter å ha vært utenfor landslaget i flere år. Hun har latt seg imponere over flere spillere etter comebacket.

- Jeg er ganske imponert over seriøsiteten til hver enkelt. Det er en veldig positiv gjeng, som har sitt opplegg både på og utenfor. Vi har noen artige spillere som kommer opp, sier Hegerberg, og nevner trioen Julie Blakstad (Manchester City), Elisabeth Terland (Brann) og Celin Bizet Ildhusøy (PSG).

Norge møter Danmark i generalprøven før EM sparkes i gang. Den kampen spilles 29. juni.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer